Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022

Vicele Stan aruncă bomba: Unele lucrări de pe PIDU sunt proaste și ar putea fi refăcute!

Proiectul cu finanțare europeană de dezvoltare urbană a municipiului dă mari bătăi e cap târgoviștenilor, dar, mai nou, începe să dea și autorităților. Nu toate lucrările sunt de calitate, iar unele probleme pot fi văzute cu ochiul liber și de către târgoviștenii simpli. De exemplu, stratul de asfalt. În mai multe locuri din oraș acesta este vălurit sau există ușoare diferențe de grosime între anumite zone, vizibile cu ochiul liber.

Vceprimarul Cristian Stan, delegat al primarului pe problema proiectelor cu finanțare europeană, a precizat de curând că ar putea exista situații în care constructorii să fie obligați să refacă lucrarea pe banii lor:  „De la sensul giratoriul cu Petru de la Afumați către Petru Cercel, din punctul meu de vedere, acolo lucrările, și nu o să mă feresc de cuvinte, au fost făcute prost. Dacă soluția care va fi dată de dirigintele de șantier va fi de refacerea  lucrării, se va reface lucrarea. Asta înseamnă că se va scoate din nou stratul de uzură și tot procesul.”  Porțiunea dată exemplu face parte din PIDU B în zona bulevardului I.C .Brătianu, unde asfaltul este turnat în valuri.

Cea mai mare problemă la PIDU – B este faptul că din perioada de implementare au ma rămas  6 luni. Doar că vine iarnă și în o parte din aceste 6 luni nu se va lucra. Dacă vor există situații de refacere a lucrării, timpul se va reduce drastic, existând și în continuare riscul ca lucrările să fie făcute cu rapiditate și fără calitate, pentru a fi încadrate în termenul contractual.

 PIDU B cuprinde zonele dintre sensul giratoriu cu strada Colonel Dumitru Băltăreţu, pe strada IC Brătianu, până la strada Petru Cercel, Strada Petru Cercel, până la Calea Bucureşţi, Calea Bucureşti până la strada Radu de la Afumaţi, Strada Radu de la Afumaţi, până la IC Brătianu, cu delimitare spre vest pe limitele loturilor spre Unitatea Militară, incluzând spaţiul urban interior acestei delimitări, Cartier CFR,  Aleea Trandafirilor, Micro 11 şi Micro 12. Lucrarea este căștigată de Asociaţia SC Construcţii ERBASU S.A. şi SC UTI GR.

Distribuie:

One thought on “Vicele Stan aruncă bomba: Unele lucrări de pe PIDU sunt proaste și ar putea fi refăcute!

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media