Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

VĂCĂREȘTI: O investiție a primăriei degradează Drumul Național 71

Scandal la Văcărești între localnicii din Brătești și primărie, după ce autoritățile locale le-au spart podețele de la intrare în curte, au lărgit șanțurile și au montat țevi pentru scurgerea apei. Totul, spun reprezentații autorităților, pentru a opri inundarea periodică a gospodăriilor din cauza apei care vine de pe câmpul din apropiere. Primarul Romică Stoica spune că astfel s-a rezolvat problema inundațiilor, în timp ce beneficiarii spun că problema nu e rezolvată nici pe departe. Mai mult, DN 71 este afectat de lucrările de lărgire a șanțurilor, apa punând în pericol carosabilul.

În timp ce primăria Văcărești a cheltuit 200 de milioane de lei vechi pentru țevi, oamenii spun că lucrurile sunt în zadar dacă nu se decolmatează nişte canale colectoare de pe câmp.

„Apa vine de pe câmp, trebuia să se deverseze în canalul care a  fost acoperit să treacă cu
canal colector vacarestitactoarele şi utilajele. Canalul trebuia să aibă un metru adâncime şi trei metri lăţime. Nimeni nu a  luat nici o măsură!”, spune Ilie Neacşu, unul dintre gospodarii afectaţi de revărsarea apelor, în fiecare anotimp ploios.

„Aici se colectează toată apa de pe câmp în canalul acesta şi este astupat de tractoare. Nu mai are apa unde să se ducă şi o ia peste câmpuri şi curge pe unde îşi găseşte firul” spune și Gheorghe Moagher, un alt cetăţean afectat de situaţie.

Primarul social democrat al localităţii spune, însă, că ar fi vorba doar de răutatea localnicilor şi că aceste canale, de care vorbesc oamenii, nu există.

„Acolo e o răutate între ei. Când aveam probleme cu apă mergeam cu oameni acolo, îi luam să mă ajute şi cand ajungeau în dreptul porţilor lor stingeau lumina. Un singur cetăţean are o problemă, pentru că trebuie să îşi facă un şant de scurgere. O să îl fac tot eu. (…) Ce canale colectoare? Dacă erau, era datoria noastră să le curăţam. Dar nu există.” a precizat pentru Gazeta Dâmboviţei, Romică Stoica, primarul comunei Văcăreşti.

Cu canale sau nu, isprava primăriei afectează Drumul Naţional 71. Pentru că au fost lărgite prea mult şanţurile, apa se infiltrează în câteva locuri sub asfalt, iar la o ploaie mai puternică ar putea rupe din drum.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media