Titu rămâne cu taxele şi impozitele ca în 2012! Pucioasa a pus 3,5 peste cei 16% şi a aprobat încă 2 taxe!

Celebrul procent de indexare cu 16% a taxelor şi impozitelor locale, pentru acoperirea ratei inflaţiei, rămas în cârca primarilor, produce efecte în mai multe oraşe din judeţ.

La Târgovişte şi Titu administraţiile locale au ales să se descurce cu aceleaşi taxe şi impozite percepute şi în 2012. Astfel, cetăţenii nu vor avea de plătit nici un leu peste valorile de anul trecut. De altfel, cele două centre urbane sunt singurele din judeţ care nu trăiesc strict din taxe şi impozite locale, având unităţi economice plătitoare către buget, dar şi mari proiecte europene care au adus bani în comunitate.

În staţiunea Pucioasa, turismul nu face doi bani, aşa că puciosenii vor plăti anul acesta nu cu 16% mai mult, ci cu 19,5. Peste procentul indexării stabilit de Guvern, aleşii au mai pus 3,5%. Asta în condiţiile în care, din 2008, primăria nu a mai umblat la valorile taxelor şi impozitelor locale. “Nici unul dintre noi nu ne dorim creşterea taxelor, dar noi avem nevoie de bani, chiam mai mulţi decât cei obţinuţi prin majorare. Trebuie să ne asigurăm cofinanţarea la proiectele europene, altfel pierdem banii”, este explicaţia dată de Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa, pentru majorarea propusă consiliului. În plus, la Pucioasa, din 2013 paleta de taxe s-a lărgit cu încă două: taxă de salubrizarea stradală de 15 lei pe an de gospodărie şi taxă de iluminat public în valoare de 15 lei de persoană pe an.  Deşi recunoaşte că taxa de iluminat e cam mare, edilul spune că are cheltuieli anuale de 5 miliarde numai pe plata facturilor şi întreţinerea reţelei de iluminat şi spune că are nevoie de bani pentru investiţii.

Indexarea de 16% a fost aprobată şi de consiliile locale din Fieni şi Moreni, care nu operaseră de 4 ani modificări ale taxelor şi impozitelor locale.

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro