TITU: La propunerea consilierului Vlad Oprea, primăria va achiziționa tablete cu internet pentru elevi și profesori

Școala online este noua realitate în care se desfășoară procesul educațional în România. Pe lângă provocarea legată de acest tip de interacțiune elev – profesor, o mare problemă este lipsa dispozitivelor în unele familii. Aproximativ 20 % dintre elevii din județ și 1% din profesori nu au acces la internet sau la tablete, laptop sau calculatoare. Lor li se adaugă situațiile în care sunt mai mulți elevi în familie, care dispun de un singur calculator sau laptop, pe care adesea au treabă și părinții.

La Titu, aceste situații vor fi rezolvate la propunerea consilierului PSD, Vlad Oprea, care a solicitat colegilor din consiliu să fie de acord cu achiziționarea de către tablete pentru elevi și profesori. În Titu, învață aproximativ 3000 de elevi și predau aproximativ 200 de cadre didactice. Tabletele vor  fi cumpărate în baza unor solicitări ale școlilor.

Mă bucur că demersul meu de azi a fost auzit. E bine că niciun consilier local nu a avut obiecții sau comentarii negative! Le mulțumesc tuturor! Mai greu a înțeles domnul primar cum e cu tehnologia asta…din 2020. Concluzii după ședința de Consiliu Local de azi: Primăria Titu va achizițona tablete cu net pentru elevii, învățătorii și profesorii din orașul nostru, care nu dețin astfel de dispozitive. Am menționat în ședință (așa cum m-au rugat unii părinți) că e nevoie chiar și pentru doamnele educatoare și copiii grupelor de la grădiniță, care se întâlnesc tot online, în ultima vreme1 E nevoie de o solicitare scrisă din partea instituției de învățământ (în cazul nostru de la grădinițe, școli generale, licee), către primărie, cu tabel nominal atașat!” a declarat Oprea.

Demersul are în vedere și incertitudinea cu privire la evoluția virusului Covid—19 la nivelul lunii septembrie când a fost anunțată redeschiderea școlilor.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro