Titu are bazin didactic de înot! Acesta poartă numele profesorului Emil Rozner

Distribuie:

Bazinul de la Titu este unul cu destinaţie didactică. Toţi cei 3.000 de copii care învaţă în unităţile şcolare din Titu vor avea acces gratuit la cursuri de înot, pe baza unui program comunicat tuturor unităţilor de învăţământ. Copii vor fi învataţi să înoate de profesorul Gheorghe Tzitzeclis, proapăt angajat al Clubului Copiilor din localitate.

Ca dimensiuni bazinul este jumătate din cât unul olimpic, cu cinci culoare pe care se poate înota. Adâncimea variabilă plaecă de la 1,20 metri şi ajunge la 1,80 metri cu blocstarturi la capătul mai înalt. Capacitatea bazinului este de 65 de personea fiind proiectat pentru a fi utilizat simultan de două clase de elevi.  Copii care vin aici au acces la vestiare diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, dar şi un cabinet de prim ajutor. Profesorii antrenori au propriul vestiar. În cabinetul de prim ajutor vor lucra, prin rotaţie, toate asistentele şcolare din oraş. 

Bazinul a fost ridicat prin Compania Naţională de Investiţii, dar urmează să fie predat administraţiei. În ţara, mai este finalizat doar un singur bazin de înot prin CNI, dar acesta, deşi terminat în urmă cu un an, nu este încă legat la reţelele de utilităţi. Întreţinerea bazinului de la Titu costă aproximativ 10.000 de euro lunar. “Această investiţie a fost făcută în momentul în care ne-am asumat-o. Eu am dat o declaraţie în care mi-am asumat că vom fi în stare să plătim aceste costuri. Pentru toţi elevii din Titu va însemna gratuitate între orele 9.30-16.30 şi cei doi profesori sunt angajaţii Primăriei Titu. După ora 16.30, este posibil ca cine îşi mai doreşte să practice înotul cu profesorii numai într-o relaţie cu profesorul.”  a precizat la inaugurare edilul oraşului, Ilie Dinu. Bazinul poartă numele profesorului Emil Rozner, unul dintre dascălii cei mai iubiţi ai oraşului. Acesta, acum pensionar, a  fost invitat de autorităţi la inaugurare.

bazin inot titu

bazin inot titu

bazin inot titu

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro