Târgoviște: Secțiunea de dezvoltare, buget de patru ori mai mare decât în 2018

 Potrivit primarului Municipiul Târgoviște, Cristian Stan, pentru anul 2019 primăria Târgoviște are un buget ”echilibrat, care ține cont de obligațiile aflate pe zona cheltuililor ce țin de personal, inclusiv sumele acordate însoțitorilor persoanelor cu dizabilități, este un buget bazat pe dezvoltare”, care se ridică la suma de 253 de milioane de lei, dintre care peste 80 de milioane de lei vor fi alocați investițiilor.

Potrivit acestuia, ca și comparație cu anul 2018, secțiunea de venituri a crescut cu 44%, sumele folosite pentru funcționare cu 12%, iar secțiunea de dezvoltare cunoaște o creștere de aproape patru ori mai mare raportat la anul anterior, și anume de la 21 milioane de lei la peste 80 milioane în acest an.

Încă de la început vreau să menționez faptul că, în derulare, sunt 61 de investiții pe diferite domenii, de la infrastructura educațională, la infrastructura rutieră, piețe publice, investiții pe diferite surse de finanțare. Discutăm aici de finanțări de la bugetul local, finanțări prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau prin fonduri europene, acestea din urmă fiind cele mai importante. Majoritatea proiectelor mari deja se derulează, sunt la faza de execuție, și, de asemenea, în curând încep și alte lucrări, cum ar fi cele de la Școala Nr.8 ”Mihai Viteazul”, imediat după sărbătorile Pascale. 

Pe zona de infrastructură rutieră avem tot în faza de derulare, spre exemplu, proiectul pe cartierul Matei Voievod, sau cel care vizează străzile Herța, Tighina, Alexandu Ilie, și așa mai departe, multe dintre ele înseamnă atât canalizare cât și asfaltare sau alimentare cu apă sau gaze naturale.  Și pe acest segment alte proiecte se află în faza de licitație, ca și alte proiecte ce se doresc a fi implementate, pe diferite domenii, în Târgoviște. Acest lucru denotă o abordare complexă a acestor investiții care există la nivelul municipiului.

Pot spune, raportat la bugetul pentru 2019, anii 2019-20120 vor fi ani în care, în municipiul Târgoviște, se va construi foarte mult, începând cu proiectele de la școli, grădinițe și creșe, continuând cu cele de pe străzi sau  cele de modernizare a piețelor publice. 

Vreau să subliniez faptul că această creștere, de patru ori mai mare a bugetului de investiții, se datorează, în mare parte, proiectelelor pe care le avem, proiecte cu finanțare nerambursabilă. Acesta este numai începutul, pentru că vreau să precizez că în acest an nu intră pe zona de dezvoltare cheltuielile  majore pe care le are proiectul privind transportul public din municipiul, cel mai mare proiect  depus și care va fi accesat de administrația locală sau proiectul pe iluminatul public.”precizează Stan.

 Ca și noutate pentru acest an, este prevăzută și suma de 1,2 milioane de lei pentru bugetarea participativă, adică proiecte care au fost depuse de către cetățeni și aprobate de primărie, dar și bani pentru plata burselor pentru elevi, 1 milion de lei, alocare care vine în completare, pe lângă dezvoltarea infrastructurii și modernizării educaționale, în sprijinul susținerii învățământului.

 ”Au fost și încă sunt foarte multe probleme de rezolvat în municipiul Târgoviște, dar, după ce vom parcurge toate aceste proiecte de dezvoltare, vom avea o schimbare destul de importantă în toate cartierele”, a mai adăugat Cristian Stan.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro