TÂRGOVIȘTE: Proiect integrat de educație a copiilor romi din cartierul Romlux

Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman finanțează un proiect al primăriei Târgoviște destinat comunității marginale din cartierul Romlux. Proiectul „Eu sper – Dezvoltarea integrată a comunităţii marginalizate Romlux” are o valoare totală de 17.218.266,53 lei din care finanţare nerambursabilă – 98,18% și este acesat pe o axă special destinată comunităților cu popuație de etnie romă.

Principala componentă a proiectului este educativă, grupul țintă fiind format din 136 de copii, 272 de părinţi şi tutori legali.. 96 de copii vor fi integraţi în programul „Şcoală după şcoală” la Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino”, partener al proiectului, alături de Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 şi Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei. Copii vorprimi pachete suport/kit-uri educaţionale.

O altă componentă a proiectului visează sprijin financiar pentru 28 de mici afaceri, finanțarea fiind  de 25.000 de euro pentru fiecare. Acestea afaceri vor crea 106 locuri de muncă destinate comunității pentru integrarea grupului țintă pe piața muncii.  Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

EU-SPER Dezvoltarea integrata a comunității marginalizate -„ROMLUX”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 «Dezvoltare Locală Integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome ». 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro