Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
scoala paul banica targoviste

TÂRGOVIŞTE: Inaugurată în 2013, Şcoala Paul Bănică are nevoie, deja, de reparații

     foto martie 2013

      Şcoala Paul Bănică din Târgovişte  a făcut obiectul unui proiect  de reabilitare printr-un program cu finanţare europeană, în urma căruia unitatea de învăţământ s-a extins cu 2 laboratoare, o bibliotecă şcolară şi o sală de sport. Totodată, terenul de sport a fost reabilitat, iar şcoala dotată cu echipamente didactice, mobilier şi echipament IT. Valoarea totală: a proiectului a fost de 7.790.230,00 lei, din care  6.371.812,00 lei bani europeni. Şcoala a fost inaugurată pe 15 martie 2013.

       La doi ani de la inaugurare, Primăria Târgovişte caută firmă pentru remedierea lucrărilor de la Paul Bănică. Deşi lucrarea este în garanţie, firma care a executat lucrările nu doreşte să remedieze problemele apărute. Aşa că primăria Târgovişte o va face pe banii ei.  Este vorba despre lucrări de remediere a finisajelor interioare, ca urmare a nerespectării tehnologiei de aplicare, de reparaţii la şarpanta şi învelitoarea sălii de sport şi refacerea etanşeităţii acestuia, repararea pardoselii în sala de sport. Deși nu pare, asta ar fi partea mai  bună a povestii.

paul banica

        Partea foarte proastă e că proiectul de  Şcoala Paul Bănică, a fost inaugurat, dar nu este terminat, deși a fost inaugurat în urmă cu 2 ani. În memoriul justificativ pentru remedierea proiectului apar o serie de lucrări ca rest de executat, printre ele plac[ri cu gresie a teraselor exterioare, mână curentă  la balustradele rampelor pentru persoanele cu dizabilități, glafuri exterioare în anumite zone, dar și alte lucrări.

      De rezolvat sunt și problemele apărute de la inaugurare și până acum la terenul de sport: reparație a împrejmuirii și montarea de scaune în locul celor rupte.

Distribuie:

5 thoughts on “TÂRGOVIŞTE: Inaugurată în 2013, Şcoala Paul Bănică are nevoie, deja, de reparații

 1. Primaria este o notiune abstracta, nu din banii „ei” se remediaza / fura / risipeste ci din banii nostri ai contribuabilii corecti /prosti/ etc care ne acceptam in tacere soarta de „fraieri”. In Primaria Targoviste sunt multi functionari cinstiti dar si unii care nu sunt dati afara pentru „incompetenta ” doar pentru ca le „stiu pe toate”.”Dreptate pana la capat „domnule Stan nu inseamna ca ii dam afara pe ai lor si sa ii punem pe ai nostri .
  Inseamna ca pe cei care ne-au risipit / furat baii sa ii dai pe mana instantelor. Pacat ca si la inchisoare ii tinem tot pe banii nostri. Dupa ce ai luat spaga / inchis ochii/ semnat ca primarul/ furat pentru 2 -3 gneratii poate nu e rau sa te odihnesti o perioada si sa scrii carti ca sa ti se scurteze pedeapsa.
  In targ circula un text „din cauza DNA -ului nu mai vor unii sa-si asume responsabilitati”.Auzi domnule s-au terminat oamenii cinstiti din tara asta, Sunt destui oameni cinstiti dar nu se vad domnule din cauza hotilor iesiti ca „paduchii in frunte”.

 2. pai cand a castigat licitatia nu a depus garantii ?
  se executa alea si se platesc lucrarile neefectuate si alea facute prost
  sau poate ca licitatia a castigat-o unii pe banii multi si lucrarile le-au facut altii pe bani mai putini asa ca la subantreprize
  da la instalatia de incalzire nu sunt probleme ?

 3. Asa este moshu 49, cum adica nu vrea sa remedieze deficientele firma care de fapt n-a terminat lucrarea? Organele in drept ar trebui sa se aplece cu mai multa atentie asupra acestui proiect de reabilitare cu bani europeni nerambursabili, cu siguranta se vor gasi multe nereguli! Unde dracu traim? Pai inlocuitorul asta de primar ce atributii are, doar sa rada in poze ca…proasta targului?

 4. de mă pici cu ceară şi aiasta n’o pricep: „Deşi lucrarea este în garanţie, firma care a executat lucrările nu doreşte să remedieze problemele apărute. Aşa că primăria Târgovişte o va face pe banii ei.”
  iar dacă mai adaug şi „Partea foarte proastă…” conchid că primăria e pe mînă cu constructorul (nu aveţi voie să’l nominalizaţi?) 🙁

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media