TÂRGOVIȘTE: Final de proiect la Creșa nr. 8. Cum arată unitatea antepreșcolară

Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și extindere de la  Creșa nr. 8 din microraionul  IX al municipiului Târgoviște! De luni, 14 septembrie 2020, prichindeii târgovișteni sunt așteptați  în una dintre cele mai moderne unități de învățământ preșcolar din oraș, care numai pe zona de extindere beneficiază de un dormitor, sală de mese, sală de joacă, o cameră pentru centrală, lift pentru alimente, bucătărie. Investiția a costat  2.252.130,93 lei cu TVA, iar sursa de finanțare a fost Programul Național de Dezvoltare Locală.

,,Creșa nr. 8 din municipiul Târgoviște  își va deschide luni porțile pentru prichindeii târgovișteni. La Creşa nr. 8  s-a finalizat un proiect, înainte de începerea anului şcolar, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care a fost accesat de administraţia locală târgovişteană. Este vorba despre o reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a acestei unităţi de învăţământ antepreşcolar, cu precizarea că extinderea care s-a realizat acum este dublă, ca suprafaţă, spre deosebire de corpul iniţial pe care îl avea Creşa 8. Este vorba despre o reabilitare completă a corpului existent,  o extindere făcută de la zero cu toate dotările, astfel încât să putem suplimenta numărul de copii, numai la această unitate de învăţământ antepreşcolar, cu 80. Este vorba despre un proiect care reprezintă primul din cele 11 proiecte pe care  le avem acum în derulare pe ceea ce înseamnă îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale a municipiuluiTârgovişte, un program fără precedent.

Aş mai preciza că începutul anului şcolar găseşte creşele, grădiniţele, şcolile, liceele şi colegiile, pregătite, din punctul nostru de vedere. Am asigurat un buget de natură să permit abordarea în linişte a acestui început de an şcolar care este un început de an şcolar delicat. Sunt sigur că debutul anului şcolar aduce cu sine în general câteva aspecte delicate, în contextul pandemiei, și este cu atât mai important ca unităţile de învăţământ să fie cât mai pregătite. Vreau să le transmit părinţilor, cadrelor didactice că administraţia târgovişteană este alături de ei, am făcut tot ceea ce a depins de noi ca anul şcolar să înceapă în bune condiţii şi să evităm o situaţie delicată în zona de sănătate publică, mai ales că nu este subiect mai important, domeniu mai important decât acela care are  în prim-plan sănătatea  copiilor noştri. Fiecare unitate de învăţământ din Târgovişte a primit buget suficient, undeva între 80.000 de lei şi 300.000 de lei pentru fiecare unitate de învăţământ din municipiul Târgovişte şi acolo unde ni s-a spus că nu au nevoie de susţinere pentru începutul anului şcolar, am ales să suplimentăm cu 10.000 de lei. Astfel, toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte o să poată aborda cu încredere începutul anului şcolar’’, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan.

Edilul anunțase anterior că în funcție de data de finalizare a lucrărilor la creșele nr. 13 și 14 din municipiul Târgoviște, copiii vor putea fi înscriși și pe parcurs. se estimează că Extinderea la Creșa nr. 14 va fi finalizată la data de 01.10.2020; iar la  Creșa nr. 13 va fi finalizată la data de 01.11.2020. Aproximativ 5000 de mp de construcții se vor adăuga spațiilor deja existente pentru desfășurarea activităților din creșele municipiului, până la 1 noiembrie. Numărul de cereri este mare, iar restricțiile impuse de pandemia de Coronavirus face ca numărul de locuri să fie recalculate în funcție de spațiul existent.

 

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro