TÂRGOVIȘTE: 76 de proiecte de investiții, în derulare la începutul lui 2020

Anul acesta, Târgoviștea dispune de un buget de investiții in valoare de aproximativ 665 milioane de lei.

„Sub aspect administrativ, anul 2020 va fi un an cu investiții record, un an care va reprezenta un nou pas decisiv către modernizarea și dezvoltarea Târgoviștei, un an în care schimbările vor fi evidente” declară Primarul Cristian Stan.
Bugetul total, record, pentru investiţii ajunge la aproximativ 665 milioane de lei. Acesta este format din fonduri europene nerambursabile, sume obținute prin PNDL, CNI, ANL, AFM.
Banii vor fi distribuiți celor 76 de proiecte aflate în desfăşurare în diferite stadii de execuţie. Primul obiectiv de investiţii va fi finalizat şi inaugurat luna aceasta. Este vorba de Grădiniţa nr. 13, unde mai sunt de executat doar lucrările de amenajare a curţii şi locului de joacă.
Zona centrală a municipiului Târgovişte este si ea vizată de către edil. Vor fi finalizate proiectele care au in vedere Piaţa Tricolorului şi Cinematograful „Independența”, dar vor începe și lucrările pentru Parcul Mitropoliei şi va fi atribuit contractul de execuţie pentru Piaţa Revoluţiei, adică perimetrul ce începe din faţa Primăriei până la Casa de Cultură a Sindicatelor . In prezent se fac demersuri, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pentru construirea unei parcări subterane în perimetrul din faţa Cinematografului Independenţa.
De asemenea, sunt incluse în programul de asfaltări zeci de străzi, între care şi porțiuni importante de circulaţie, precum bulevardele Carol I, Mircea cel Bătrân, Libertăţii, Independenţei şi Calea Domnească, iar procesul de modernizare va continua in unitățile de învățământ din municipiu.
La momentul actual, Primarul are luate-n vizor contracte cu finanțare europeană în valoare de 290 milioane lei pentru diverse proiecte de dezvoltare care vor contribui la dezvoltarea orașului.
„Pe fonduri europene avem 11 proiecte, valoarea numai pe ceea ce înseamnă fonduri europene este la contractele de finanțare de 290 milioane lei. La acest capitol, de la ultima conferință de presă pe care am avut-o s-au mai semnat încă trei contracte de finanțare. Este vorba de contractul de finanțare pe ceea ce înseamnă construirea skate-park-ului în municipiul Târgoviște, prin prelungirea Parcului Chindia și cele două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și consolidarea clădirilor rezidențiale, anveloparea blocurilor pe fonduri europene cu o valoare importantă, de aproape 23 milioane lei. Skate-park-ul are o valoare de aproximativ 1,5 milioane lei. Mai avem de semnat patru contracte de finanțare pe fonduri europene, este vorba de cele două contracte pe transportul public, cel mai mare de 122 milioane lei urmează să fie semnat probabil luna viitoare. De asemenea, în această lună sperăm să semnăm contractul de modernizare a iluminatului public din municipiul Târgoviște, un contract cu o valoare deosebită, de aproape 22 milioane lei, prin care sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi integral modernizat. Și mai avem de semnat contractul de realizare a unui parc în zona Complexului Turistic de Natație, este vorba de așa-numitul proiect de reconversie și refuncționalizare a terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație. Mai avem o investiție, tot pe fonduri europene, de 19 milioane lei, pe Grupul de Acțiune Locală, sperăm să se lanseze până la urmă ghidurile și să putem să aplicăm. , a anunțat primarul Municipiului Târgoviște.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro