Staicu să ia exemplu de la Cristea! Apa la SPJA e doar 3,6 lei metrul cub

Distribuie:

În Dâmbovița există două instituții care au același obiect de activitate: servicii de apă și canalizare pentru populația județului. Unul este cel care ființează pe lângă CJD, Serviciul Public Județean de Apă, iar cel de-al doilea Compania de Apă, ființănd pe lângă Consiliul Local Municipal, Însă, serviciul județean este un fel de “purgatoriu”, iar Compania „raiul” rețelelor, această din urmă nepreluând sub administrare decât acele sisteme în care serviciile de apă sunt rentabile. În schimb, Serviciul Județean este obligat să primească orice localitate indiferent de numărul de abonați sau rentabilitatea sistemelor. După care începe, târâț-grapiș, o muncă titanică pentru repararea instalațiilor, branșarea oamenilor, recuperarea datoriilor. Și când lucrurile sunt pe plus, sistemele trec în ograda Companiei de Apă, cadou cu care să se laude directorul Dorin Staicu la conferințele de bilanț. Companie care va deveni până în 2018 operator unic căci așa spune Uniunea Europeană. Până atunci însă, ruda săracă, SPJA va scoate la liman toate localitățile și la va preda rudei bogate înainte să-și dea obștescul sfârșit.

 “Un serviciu înființat, ca să se desființeze” cum l-a descris astăzi, directorul Ioana Cristea, SPJA  a reușit totuși să mențină și pentru acest an un preț al apei mult mai mic decât cel al Companiei – 3,60 lei  pentru metrul cub de apa potabilă, față de 4,20 lei prețul Companiei de Apă. Aceasta, în condițiile în care în cele 17 obiective în care oprerează Serviciul Public Județean de Apă, pierderile pe rețele sunt între 18 și 50%. Cu chiu, cu vai, SPJA a reușit anul trecut înlocuirea unor pompe, refacerea a 5 kilometri de rețele, economii la energia electrică care i-au permis să se autofinanțeze pe parcursul întregului an 2013. Conform directorului Ioana Cristea, Serviciul se va descurca și anul acesta cu același preț al apei, ba chiar ar vrea, ca după toate investițiile făcute, să-și crească veniturile proprii cu 30%, obiectiv pe care îl consideră realizabil. Asta în condițiile în care în facturi nu se regăsesc nicioadată pierederile de pe rețea, ca în cazul Companiei.

La polul opus, în ultima conferința de anul trecut, întrebat despre evoluția prețului apei Dorin Staicu a precizat că nu se vor face modificări în prima jumătate a anului. Despre cea de-a doua jumătate…în funcție de ce găuri va mai avea de acoperit “managementul performant.”

Încă un exemplu: SPJA nu operează încă pe sisteme de canalizare, dar va prelua anul acesta 2 sisteme, la prețul de 2,8 lei metru cub. Compania are un preț „promoțional” de 4,33 de lei, dâmbovițenii abonați ai Companiei plătind cel mai ridicat preț pe apă și canal din tară.

 Altfel Dorin Staicu găsise o formulă pentru scăderea tarifelor dar când era în opozitie. La putere are alte preocupări!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “Staicu să ia exemplu de la Cristea! Apa la SPJA e doar 3,6 lei metrul cub

 • 31 ianuarie 2014 at 17:16
  Permalink

  Domnul Staicu e “nesatul” de atata vreme, in timp ce targovistenii sunt nevoiti sa plateasca cea mai scumpa apa din tara care, culmea, ar trebui sa fie ieftina pentru ca – spune dansul – “Ialomita e potabila”…

  Reply
 • 30 ianuarie 2014 at 10:28
  Permalink

  De ce nu ne preia si pe noi(persoanele fizice) SPJA ? Pana cand mai trebuie sa suportam efectele prostului management aplicat de dl Staicu? El, saracul, nu are nicio vina, caci de unde nue nici Dumnezeu nu cere, dar ce s faca daca este ”obligat” sa colcaie in scaunul acela caldut si plin de bani, din spinarea prostilor de patitori? Nu ii este rusine cand vede cum vin amaratii de pensionari sa-si plateasca apa pe care o iau mai scumpa decat unele alimente. RUSINEEEEEEE! Ar fi cazul sa se mai sature dl Staicu.

  Reply
 • 28 ianuarie 2014 at 21:08
  Permalink

  Imi place mult articolul, de aceea am adaugat jurnalista ca prieten pe facebook. Profesionlism in ziarele locale mai rar.

  Reply
 • 28 ianuarie 2014 at 19:11
  Permalink

  SA L IA DRAQU PE STAICU

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro