Spre disperarea edililor… Ministerul Educației amână preluarea creșelor!

Chiar dacă în Legea Educației Naționale există o dispoziție foarte clară care spune  că, începând cu anul școlar 2021-2022, creșele trebuie să treacă  în subordinea Ministerului Educației, lucrul acesta încă nu s-a întâmplat și sunt slabe speranțe că se va întâmpla prea curând!

Cei mai supărați de acest lucru sunt primarii care trebuie să suporte în continuare cheltuielile legate de  susținerea învățământului ante preșcolar, care rămâne tot în grija unităților administrativ teritoriale.

,,Există în acest moment, în Legea Educației Naționale o dispoziție legală potrivit căreia începând cu anul școlar 2021-2022 creșele ar trebui să fie preluate de către Ministerul Educației, lucru ce ar reprezenta o degrevare a administrației publice locale de o sarcină financiară destul de importantă.

Și când spun importantă mă refer la faptul că din cei aproximativ 8 milioane de lei, cheltuiți în anul 2020 de către Primăria Târgoviște pe serviciul creșe, pentru cei aproape 500 de copii beneficiari, numai undeva la 4% au putut fi acoperiți din cotele TVA. Deci este o sumă infimă, fără relevanță din punct de vedere bugetar.

La acest punct am primit un răspuns că va fi din nou amânat acest termen. Deci, nici în 2021 Legea Educației Naționale nu va fi respectată și, în continuare, aceste cheltuieli vor fi susținute de către primării”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro