Primarul din Butimanu, campanie “door to door” pentru a convinge localnicii să se racordeze la gaze

O parte dintre cetățeni se plâng de lipsa rețelei, cealaltă parte nu dorește să se racordeze. Este povestea tuturor localităților care nu au, încă, rețea de alimentare cu gaze naturale, distribuitorul refuzând ani de zile să investească dacă nu avea certitudinea unui profit imediat. O șansă pentru înființarea rețelelor vine acum de la Uniunea Europeană care va finanța și astfel de proiecte. Condiția rămâne, însă,  aceeași: numărul de abonați.

Conform Ghidului Uniunii Europene, fiecare localitate – pentru a fi eligibilă – trebuie să aibă minimum 1000 de abonați, consumatori ai rețelei de distribuție de gaze. Cu alte cuvinte, localitățile mici nu au șanse să obțină fonduri. Este și cazul comunei Butimanu, din sudul județului Dâmbovița, unde se află, stația de compresoare a celui mai mare depozit de gaze din țara noastră. Prezența depozitului în localitate, însă, nu are nici o legătură cu înființarea rețelei de alimentare cu gaze naturale, condiția numărului de abonați fiind aceeași pentru toate localitățile țării.

În aceste condiții, primarul comunei Butimanu, Gabriel Dragnea a anunțat că are în vedere o asociere cu o comună vecină – Ciocănești, pentru a depune împreună proiectul. Nici Ciocănești-ul nu poate îndeplini, singură, condiții minimului de abonați. Pentru a demara proiectul, Gabriel Dragnea a anunțat o campanie din casă în casă pentru a încheia precontracte pentru branșarea la rețea, care să asigure o estimare cât mai exactă a numărului de gospodării care doresc racordarea la rețea de gaze.

După estimările noastre, comunei Butimanu îi este imposibil să atingă această cifră. De aceea, avem în vedere asocierea cu o comună învecinată, care se confruntă cu aceeași situație, cel mai probabil, comuna Ciocănești.

Pentru a avea certitudinea realizării numărului de abonați, ca și în celelalte localități unde se vrea implementarea rețelei de gaze naturale, vom face niște precontracte privind branșarea la rețea, în vederea obținerii unei reprezentări cât mai exacte a numărului de viitori consumatori. Ne vom deplasa în toată comuna pentru a încheia respectivele precontracte. Precizăm că, în viziunea noastră, la această dată, branșarea conform legii este gratuită. De asemenea, precizăm și că acesta este doar un prim pas în vederea realizării acestui proiect care nu este deloc ușor de finalizat.” a explicat Gabriel Dragnea.

Acesta i-a îndemnat pe localnici și să nu mai plece urechea la zvonuri, după ce s-a acreditat ideea ca prezența investiției ROMGAZ în comună ar garanta și înființarea rețelei. Cele două investiții nu au de-a face una cu cealaltă. În plus, distribuitorul nu face investiții în înființarea de rețele.

În plus, atât în mediul online cât și în cel viral rural, au ajuns niște informații false, care acreditează fel de fel de idei fantasmagorice precum că Butimanu este așezat pe o pungă de gaz natural și că accesarea acesteia ester o simplă formalitate sau că de fapt, există niște interese care se opun introducerii rețelei de gaze naturale în comună. Toate acestea sunt falsuri și zvonuri scoase de gurile rele, unele dintre ele, cu vechime în unicul domeniu în care sunt bune, adică acesta: „răspândacismul în zonele de șes”. Rugăm toți „răspândacii” și „părerologii” din comună și nu numai, ca în cazul în care nu au ceva constructiv de adăugat, însoțit de argumente mai presus de „așa am auzit eu” sau „mi-a spus mie cineva”, să se abțină de la comentarii inutile și de la otrăvitul atmosferei pe care o respirăm cu toții, nu numai ei. COVID-19 este suficient, nu avem nevoie și de ei! În plus, informați-vă numai din surse credibile și autorizate! Ignorați Radio Șanțul!  Atât eu, ca primar, cât și întreg aparatul de specialitate pe care-l coordonez, facem tot ce este posibil și legal pentru a aduce gazele în comună.” a mai adăugat Dragnea.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro