Societatea Servicii Publice Municipale, măsuri de protecție a șoferilor dar și a pasagerilor

Distribuie:

 

Referitor la HG Nr. 62 / 2019 care , printre altele , angajează răspunderea contravențională personală a conducătorilor auto în cazul în care transportă pasageri peste limita numărului de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare, în acord cu noile norme legale instituite de lege, societatea de transport  Servicii Publice Municipale Targoviste a luat următoarele măsuri:

  • Până la suplimentare parcului auto cu cele 28  autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, pentru a evita să transportăm pasageri în picioare pe traseele exterioare dar sa nu fim nevoiți să-i lăsăm în stație în astfel de situații, societatea va avea permanent  două mijloace de transport echipate de iarnă și pregătite sa preia pasagerii în astfel de situații.
  • Pentru a interveni în mod eficient și cu întârzieri minime, toti conducatorii auto aflati in traseele exterioare vor  informa telefonic deândată conducerea societății , cand există indicii clare ca sunt/vor fi pasageri peste limita locurilor pe scaune, pentru a fi trimis încă un mijloc de transport pentru a prelua toți pasagerii din stații. În situația în care opresc în stație și sunt călători de urcat peste limita locurilor de pe scaune, îi vor prelua pe  pe toți, vor anunța telefonic situația la dispecerat și se va staționa în stație păna când sosește următorul mijloc de transport pregătit să intervină.
  • Amenzile dispuse conducătorilor auto in astfel de situații potrivit HG Nr. 62 / 2019 , sunt foarte mari ( 9 000 – 12 000 lei ),  maximul ajungând la aproape de șase ori valoare salariului minim din Romania, si considerăm că trebuie să fie redimensionate ținând cont de această realitate.
  • SPM Tgv. este în măsură să preia și alte trasee exterioare, să asigure serviciul de transport în siguranță, cu mijloace de transport echipate pentru iarnă și cu respectarea strictă a programului, pentru ca toți cei care folosesc transportul în comun asigurat de SPM Târgoviste și în special salariații care cumpără abonamente, să ajunga în siguranța și fară intârziere la locul de muncă.
  • În curănd toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe baza de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus si un sistem de management flotă, cu aplicatii multiple iar cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevazute cu sală de asteptare, punct de ingormare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilitati, o cameră pentru servicii mama si copilul , sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilitati.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro