Societatea de construcţii a Consiliului Judeţean face drumuri cu utilaje închiriate!

Societăţii de construcţii drumuri şi poduri a Consiliului Judeţean Dâmboviţa i se potriveşte zicala românească: “să faci de rahat bici şi să şi pocnească!” Conducerea societăţii are sarcină de la CJD să facă performanţă şi profit. Asta în condiţiile în care SCLDP nu are utilaje cu care să poată singură să reabiliteze un drum de la stadiul de drum de pământ la cel de asfalt. În prezent, SCLPD are o “zestre” de 44 de utilaje, 25 dintre ele de dinainte de 90, iar câteva chiar obiecte de colecţie din anul de graţie 1975. Nu are, însă, banalul buldoexcavator, utilaj pe care aproape toate primăriile de comună îl au, nu are compactor de terasamente, absolut necesar reabilitării drumurilor neasfaltate şi nici staţie de agregate. Conform actualului director al societăţii Mihai Manole, SCLPD ar fi avut o asemenea staţie la Dragomireşti, care a  fost vândută la fier vechi în 2010. Manole spune că staţia era funcţională, dar că fosta conducerea a considerat-o neprofitabilă şi a vândut-o colectorilor de fier cu 200 de milioane de lei vechi.

 

Până când societatea îşi va permite utilaje, SCLDP lucrează acum pe drumurile judeţului cu unele închiriate de la firme private. Pentru a putea deveni profitabilă, conducerea societăţii a decis participarea la toate licitaţiile de lucrări pe drumuri. Lipsa de utilaje i-a obligat, însă, să se asocieze, tot cu un privat, împreună câştigând de curând o lucrare la Văcăreşti. “Dacă am avea utilajele noastre am putea să licităm un preţ scăzut, competitiv. Aşa suntem legaţi de alţii” spune Mihai Manole.

 

SCLDP va avea anul acesta un buget de maximun 80 de miliarde de lei vechi. În judeţ sunt 804 km de drum judeţean, din care 200 sunt neasfaltaţi, iar 20 de km sunt drumuri de pământ. În condiţiile în care un km de asfalt costă în jur de 6,2 miliarde de lei vechi, cu banii din 2013 SCLDP poate face cel mult 10 kilometri de drum nou asfaltat. Trebuie luată în considerare şi întreţinerea drumurilor, deja, reabilitate.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro