SEMNAL: Din 15 mai, Judecătoria Târgovişte… „bombă cu ceas”?

Distribuie:

Judecătoria Târgovişte, instituţie care îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu impropriu pus la dispoziţie de administraţia publică locală, riscă să devină un pericol major pentru toţi cei care îi vor calca pragul începând cu data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgenţă impusă de pandemia de coronavirus! Primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan atrage atenţia asupra faptului că instituţia judecătorească nu a beneficiat până acum de servicii complete  de dezinfecţie şi se pare că nici nu se preconizează a se face aşa ceva până la deschiderea instanțelor de judecată… De asemenea, edilul spune că nu s-au luat măsuri deosebite nici  pentru protejarea justițiabililor, a celor care fac apel la serviciile unei instanțe de judecată.

Se deschid instanțele, iar situația Judecătoriei din Târgoviște o cunoașteți cu toții, funcționează într-un  spațiu pus la dispoziție de către administrația locală, pentru că de 6-7 ani nu s-a făcut nimic la sediul Judecătoriei care este la intrarea din Bulevardul Independenței. Și stau eu și mă întreb, când vor fi reluate litigiile și vor fi sute, poate mii de litigii, care nu s-au mai înregistrat în perioada aceasta din cauza pandemiei, care se vor înregistra acum și vor fi foarte mulți oameni, cum vor sta oamenii aceia pe un culoar de 1,4 metri? Că așa sunt culoarele la Judecătorie, la cea de pe Bulevardul Unirii…

Sunt curios dacă s-a făcut vreo dezinfecție la Judecătorie. Din informațiile pe care eu le am, la niciunul din spațiile accesibile publicului de la Judecătoria Târgoviște nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face acest lucru deoarece înțeleg că nu sunt bani. Eu v-am dat o situație comparativă… Dacă deschidem instanțele, unde va fi un aflux extraordinar de mare de oameni într-un spațiu închis, gândiți-vă cum arată Arhiva, cum arată Registratura, cum arată sălile de judecată, mai ales că afluxul va fi foarte mare ținând cont de întreruperea care a existat până acum. Semnalul de alarmă pe care îl trag în legătură cu instanțele este unul pe care îl am din zona celor care își desfășoară activitatea în zona justiției, care au spus că se tem să meargă la Judecătorie din cauza chestiunii pe care am menționat-o.

Repet, nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face până la deschiderea instanțelor de judecată… Și nici nu s-au luat măsuri deosebite pentru protejarea justițiabililor, a celor care fac apel la serviciile unei instanțe de judecată. Oamenii, în momentul în care vor primii citații vor fi obligați să se prezinte la Judecătorie. Va depinde foarte mult și de președinții de instanță cum vor organiza activitatea, dar repet, este un domeniu pe care nu știu dacă l-a abordat cineva până acum… Eu am discutat cu anumite persoane și mi-au spus lucrurile acestea. Acesta este numai un exemplu dintr-o gamă foarte mare de consecințe nu neapărat din cauza pandemia, ci din lipsa de coerență, de strategie și de predictibilitate din activitatea Guvernului”, a semnalat astăzi primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro