Se reconfigurează PUZ-ul pentru zona montană! E nevoie de parcări, toalete, zone de camping

Reconfigurarea Planului Urbanistic Zonal Padina – Peștera și  Regulamentul Local de Urbanism se află astăzi pe ordinea de zi a CJ Dâmbovița. Conform raportului de specialitate  pentru a putea accesa fonduri nerambursabile în vederea realizării unor investiţii de amploare (alimentare cu apă, energie electrică, canalizare, staţii de epurare, infrastructură rutieră) este necesar ca zona montană să poată fi declarată “Staţiune turistică de interes naţional”.

În aceste condiţii se impune ca zona montană să fie regândită din punct de vedere urbanistic prin identificarea priorităţilor. Astfel trebuie identificate şi zone de parcare publică, de campare şi de toalete publice care să ducă la o gestionare civilizată a activităţilor din zonă şi în acelaşi timp să asigure protejarea naturii, se arată în raportul de specailitate.

 Valoarea estimată a serviciului de elaborare, propusă de executivul CJD, pentru  P.U.Z. şi R.L.U. este de 160.000 lei.

INFORMAȚII DE BACKGROUND

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 34 din 29. 05. 2003 a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru staţiunea
turistică Padina – Peştera. Consiliul Local Moroeni a aprobat Planul Urbanistic General al comunei care cuprindea şi Planul Urbanistic Zonal Padina-Peştera prin HCL nr.39 din 22.10.2004. În data de 14.07.2006 prin hotărârea C.J.D. nr.69 a fost aprobat grupul de lucru constituit pentru etapa de definitivare a proiectului Plan urbanistic zonal Padina-Peştera. După derularea ultimelor etape de avizare documentaţia a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Moroeni nr.27 din 06.06.2011.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro