Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021
savoiu_ionut

Se împlinește visul lui Săvoiu: Drum expres între autostrăzile A1 și A3, prin Târgoviște!

Drumul expres care ar urma să lege Autostrada A1 de Autostrada A3, prin Târgoviște a fost prins în  Master Planul General de Transport (MPGT), documentul strategic pentru infrastructura țării în următorii 16 ani și în baza căruia țara noastră va primi finanțările nerambursabile de la Comisia Europeană. Noua strategie a României pe sectorul rutier va viza un mult mai mare accent pus pe drumuri expres, multe din rutele cunoscute în planuri anterioare ca viitoare autostrăzi fiind „retrogradate” la nivel de drum expres. pentru Dâmbovița însă, vestea bună este apariția în master plan în primele 10 priorități a unui drum expres, pe 4 benzi ce va lega A1 de A3, prim Târgoviște, pe ruta Ploiești – Găești. Deputatul de Titu, Ionuț Săvoiu a avut din luna septembrie a anului trecut o corespondență susținută cu Ministerul Dezvoltării pentru susținerea acestui drum. Această variantă ar include și Centura municipiului Târgoviște. ”Sper ca prin acest proiect municipiul să iasă din conul de umbră al investițiilor directe”, a precizat deputatul.

Drumurile expres sunt sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite. Spre deosebire de autostradă, pe drumul expres sunt permise încrucișări de nivel cu alte drumuri de circulație. Traficul la intersecții va fi de cele mai multe ori reglementat de semafoare sau prin sens giratoriu. Pe drumurile expres nu sunt prevăzute benzi de urgență, ca în cazul autostrăzilor. În România, la acest moment nu aveam drumuri care să se încadreze la această categorie.

image-2014-10-1-18214293-41-harta-proiectelor-rutiere-mpgt-oficial

Distribuie:

2 thoughts on “Se împlinește visul lui Săvoiu: Drum expres între autostrăzile A1 și A3, prin Târgoviște!

  1. E bine ca avem drum expres pe un plan. Pacat ca nu e suficient. Pe un plan In 1994 Romania propunea Uninii Europene finantarea autostrazii Arad -Sibiu – Pitesti – Bucuresti Culoarul IV European- Si ce daca ! Au trecut 20 de ani -” anii lui Brucan” si nu avem o autostrada Arad – Bucuresti. Am inceput mai multe autostrazi si nu am finalizat nimic Toate orasele importante ar trebui sa aiba centura ocolitoare cel putin la nivel de drum expres (4 benzi). Am primit bani pentru centura ocolitoare a Targovistei.in mandatul lui Florin Popescu In 2012 s-a schombat conducerea judetului care a acuzat „in campanie „fosta conducere a judetului ca nu a fost in stare sa finalizeze acest proiect deosebit de important. pentru Dambovita Ce a facut noua conducere pentru finalizarea centurii Targovistei?! . Fara centura la nivel de 4 benzi (nu pe unde „se poate”) degeaba vorbim despre drum expres Ploiesti – Targoviste – Gaesti A1- A3 Daca pica podul de la Viisoara ( pilonii sunt in aer) nu o sa mai avem nici macar legatura pe doua fire !.Ce spune PATJ -ul care trebuia predat in 2014 – pe unde se duc cele patru benzi ale drumului expres de la Targoviste la autostrada Bucuresti -Pitesti (in zona Gaesti) .? Hei DNA-ule nu vii si pe la noi sa vezi cum „cheltuiesc”” unii banul public.Hei „cainele de paza al democratiei”din Dambovita lasa stirile alea cu hotii care au furat un telefon mobil. si ancheteaza daca ai sange in instalatii cum se fura banii nostri cu contracte tembele semnate contra comisioane. Ca, va rog sa ma iertati, nu pot sa cred ca cei care le semneaza sunt toti niste tampiiti. Iar daca sunt tampiti sa fie macar internati dar sa-si plateasca singuri cazarea macar.Prin targ circula o vorba – ca daca DNA mai „umfla” multi ministi .nu o sa mai avem candidati la postul de ministru Sa dea domnul! – Ati vazut ce crestere economica a avut Belgia cand nu a mai avut guvern!

  2. VORBE GOALE! Ce usor pacaliti lumea in ziua de azi…cateva cuvinte scrise pe o hartie si gata,s-a facut drumul expres.Nu uitati domnilor,la anul vine scadenta minciunilor,vom vedea impreuna cate din aceste promisiuni se respecta si cat vom plati pentru binefacerile pe care guvernantii le-au facut deja in acest an electoral.Si toti fac la fel,aviz celor 30% din totalul votantilor care se duc totusi la vot.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media