Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

S-a tăiat panglica la stația de epurare Fieni! Stația nu e funcțională, conform edilului orașului

Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa  a inaugurat astăzi „începerea testelor tehnologice de punere în funcțiune a instalațiilor Stației de Epurare Fieni„, așa cum se arată în invitația transmisă pentru acest eveniment. La tăierea panglicii au fost prezenți printre alții directorul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Mircea Constantin și președintele CJD, Adrian Țuțuianu. A lipsit, însă, gazda- primarul orașului Adriean Budoiu. Este public faptul că între Adrian Țuțuianu și Adriean Budoiu există o stare conflictuală, acutizată de încăpățânarea primarului Fieniului de a rămâne alături de PDL.

La momentul inaugural, Țuțuianu nu a ratat momentul în a-l ataca pe Budoiu:  „Regret că primarul orașului Fieni nu este prezent aici și lucrul ăsta arată cam cum înțeleg unii să ne comportăm în momente când avem cu adevărat ceva de spus și de arătat opiniei publice. Faptul că astăzi am face o acțiune electorală, înțeleg că așa și-a motivat gestul, arată limitele în care înțelege cu adevărat menirea de primar și menirea administrației publice, în general. Deci, astăzi am finalizat un obiectiv de investiții. Este foarte important că a fost finalizat. Îmi aduc aminte foarte bine cum am preluat POS ul de Mediu și în ce stadiu era în luna mai 2013 și putem face o comparație astăzi. POS ul de Mediu este implementat aproape de 75-80%, sub aspect de stadiul fizic al lucrărilor. Decontările sunt ceva mai mici. Putem spune că trei contracte sunt închise. Mai sunt diverse lucruri de reglaj final din cele 10, dar astăzi punem în funcțiune în parte unul din cele trei obiective pe CL6.”   a declarat Țuțuianu.

În replică, Budoiu spune că motivul pentru care  nu a fost prezent la inaugurare este de fapt unul practic: stația nu este încă funcțională, proiectul urmând a fi finalizat la început primăverii. Până atunci la Fieni funcționează tot vechea stație. „Nu am budoiuvenit la această inaugurare pentru că această stație nu e finalizată. Am fost sunat sâmbătă dimineață de către domnul director de la Compania de apă, eu i-am spus că nu particip la asemenea manifestări pentru ca eu nu mă prostituez politic pentru niște voturi, ca alții. Nu am ce caută acolo atâta timp cât această investiție nu e finalizată. După ce s-a tăiat panglica astăzi trebui să se apese pe un buton, două, eu știu pe câte și trebuia să funcționeze această stație. Ea nu funcționează. E ca și cum ai avea o mașină cu două roți și fără volan. La nivelul orașului Fieni funcționează tot stația de epurare făcută acum 30 de ani. Noua stație este o investiție foarte bună pentru orașul Fieni, cu bani veniți în vechea guvernare de la Uniunea Europeană, dar esența este că ea nu funcționează. Și ca să aduni tu aici oameni din toată zona, aduși de Țuțuianu să taie amărâta aia de panglică, eu nu cred ca era cazul. Păi la Găești nu s-a întâmplat la fel, când i-au cântat popii, Bine ați venit! Păi la un ambulatoriu unde te duci bolnav ca să te face bine îți cântă popa Bine ai venit!” a precizat primarul orașului Fieni, Adriean Budoiu, pentru Gazeta Dâmboviței.

Stația de epurare Fieni este unul dintre obiectivele din cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune din POS Mediu. Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița a semnat pe data de 25 Mai 2012 Acordul Contractual pentru Proiectul “Lucrări la sursele de apă și stațiile de epurare Pucioasa și Fieni”, cu o valoare contractuală de 58.496.803,34 lei fără TVA. Contractul a fost atribuit Asocierii formate din STULZ – PLANAQUA GmbH – lider de asociere & S.C. MOTRIS COMPANY S.R.L. & S.C. CONSANDUAR S.R.L. & S.C. CAZAN IMPEX’93 S.R.L. și trebuia finalizat  până la 6.04. 2014. Perioada de executare a fost extinsă până la 24. 12. 2014. Conform site-ul Companiei de apă, la acest moment stadiul lucrărilor la stația Fieni este următorul:

Stația de epurare Fieni
– Camera de recepție pentru materialul din fosele septice (finalizată);
– Stație pompare apă uzată la intrare (finalizată);
– Grătare rare și dese (80%);
– Debitmetru și camera de distribuție la bazine de aerare (finalizate);
– Bazine anaerobe (finalizate);
– Bazine aerare(80%);
– Stație suflante (finalizată);
– Debitmetre și camera de distribuție la decantoare secundare (finalizate);
– Decantor secundar (finalizat);
– Măsurarea debitelor și prelevarea de probe la ieșirea din stație (finalizate);
– Bazine stocare nămol activat în exces (30%);
– Instalație deshidratare nămol fermentat (finalizată);
– Platforme depozitare nămol (70%);
– Gospodărie de apă uzată recirculată (finalizată);
– Pavilion administrativ (finalizat);
– Gospodărie electrică (finalizată).

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media