Referendum la Moreni pentru revenirea la statutul de oraș! Un tânăr consilier va strânge semnături

Municipiul Moreni ar putea redeveni oraș. Inițiativa îi aparține consilierului local PNL, Nicolae Răbaea. Acesta a prezentat executivului primăriei propunerea de organizare a unui referendum local cu întrebarea „Doriți ca Moreniul să revină la statutul de oraş?” Dacă executivul nu va iniția o hotârâre de consiliu, Răbaea este decis să demareze o acțiune de strângere de semnături pentru organizarea referendumului local.

Astăzi 20.12.2017, a avut loc în cadrul primăriei municipiului Moreni, ultima ședință a consiliului local din anul 2017. Vă aduc la cunoştință pe această cale, că am anunțat executivului primăriei Municipiului Moreni, că în urma discuțiilor cu cetățenii din urbea noastră dragă, morenarii au ajuns la concluzia că Municipiul Moreni necesită urgent un referendum democratic, care trebuie sa conțină următoarea întrebare: „Doriți ca Moreniul să revină la statutul de oraş?”


Criteriile de a fi municipiu sunt foarte riguroase şi vă dau exemple: 1.Industrie, 2.Infrastructura, 3.Săli de evenimente , 4.Gară , 5.Autogară., 6.O piață modernă , 7.Postliceală.
Şi exemplele pot continua mult şi bine, dar din toate aceastea ne alegem doar cu taxe mari şi dezvoltare zero!” a scris consilierul pe pagina sa de facebook. Acesta a argumentat propunerea cu faptul că urbea este mult subdezvoltată, de exemplu față de Titu sau Găești, dar oamenii plătesc taxe la nivel de municipiu și nu pot fi oferite anumite avantaje fiscale investitorilor. Orașul a primit acest rang în 2003, dar în 14 ani nu a evoluat aproape deloc. Revenirea la statutul de oraș ar însemna, însă,  și pierderi serioase la salariile din cadrul primăriei.

Postarea consilierului în care își anunță propunerea a fost bine primită de internauți, unii făcând glume pe saeama situației municipiului:

  • Vrem să fim sat că dacă îi avem tot pe ăștia la conducere….o să ajungem un cătun
  • O astfel de inițiativă nu are neapărat nevoie de susținere! Mi se pare că e impetuos necesar!
  • Momentan Satul Moreni(ca municipiu nu poate fi numit) se află în plină dezvoltare. Întâlniți  și magari prin oraș, oi, capre! Peste un an-doi se va numi Zoo-Moreni! :)))
  • Rugăm sa avem statutul de maidan! Sau ghetou! Lozinca noastră sa fie:”Scapă cine poate!”
  • Probabil ca este o idee buna si spun probabil pentru ca nu stiu care sunt avantajele cetățenești daca ne numim oras. Mai exact ce ar simti cetățeanul in starea lui de bine daca se va chema sau va deveni Orasul Moreni. Realist este mult prea mult si notiunea de oras .

Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca