RĂCARI: Se reabilitează termic trei scări de bloc! Doar că nu au canalizare, iar mizeria se colectează în subsoluri

Primăria Răcari a anunțat că trei scări de bloc din oraș vor fi reabilitate termic. Cererea de finanțare pentru elaborarea documentației pentru autorizarea execuției  de lucrări a fost admisă. Vestea este, evident, una bună. Doar că blocurile din Răcari sunt adevărate focare de infecție, iar prioritar pentru ele este un sistem efecient de canalizare.

Cele câteva blocuri din Răcari au fost construite în epoca comunistă, împreună cu un sistem de canalizare. Acesta s-a colmatat în timp, dar  a suferit și alte intervenții în urma cărora apa cu dejecții se colectează în mare parte în subsoluri, de unde este vidanjată. După ploile din ultima lună, apa murdară a ieșit din subsoluri și a acoperit o mare parte din spațiul din jurul blocurilor. La o zi după ce a fost anunțată reabilitarea, autoritățile au trimis o vidanjă să mai scoată din mizerie.

În 2017, primarul Marius Caravețeanu a anunțat că la nivelul Consiliul local Răcari s-a hotârât că în zona de blocuri să fie construite două fose septice. Proiectul nu a demarat încă. Orașul este lipsit și de canalizare. Există un proiect în cadrul POIM ce va fi derulat în viitor de către Compania de Apă. Nu există, însă, un termen clar stabilit pentru începerea lucrărilor.

În 2015, în oraș a fost oprită alimentarea cu apă pentru realizarea unui sistem de traversare supraterană a conductei  care a fost scoasă  din subsolul blocurilor inundate cu rahat. Măsura a fost luată atunci de către DSP care s-a temut de  o infestare la nivelul alimentării cu apă a orașului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro