PUCIOASA: Apa de WC furnizată astăzi, plătită de cetățeni ca apă potabilă?

Locuitorii din Pucioasa au primit, astăzi, apă din rezervorul Mușa, în limita capacității acestuia.  Apa furnizată nu a fost însă una potabilă. Comitetul pentru Situaţii de Urgență, Direcția de Sănptate Public și Compania de Apă au emis, fiecare, comunicate de presă prin care atenționează că apa poate fi folosită doar pentru igienizarea toaletelor.

Avand in vedere ca riscul asupra sanatatii populatiei este crescut prin lipsa apei necesare mentinerii unui nivel satisfacator de sanitatie a locuintelor si tinand cont ca rezultatul analizei probelor de apa, recoltate in perioada 14-17 ianuarie 2016, a fost conform in reteaua de distributie  alimentata din rezervorul de inmagazinare de la Musa, consideram ca apa colectata in acest rezervor poate fi furnizata populatiei, cu urmatoarele restrictii:

 • se interzice consumul apei pentru baut;
 • se interzice spalarea fructelor si a legumelor;
 • se interzice utilizarea apei pentru igiena individuala;
 • se poate folosi exclusiv pentru igienizarea toaletelor;

Apa de WC va costa însă ca și apă potabilă. Conform purtătorului de cuvânt, Adrian Ciorcârlan,  Compania de Apă nu a luat însă o decizie în privința prețului cu care va factura această apă. Pe de altă parte, Compania nu furnizează decât apă potabilă și nu are un preț stabilit pentru o apă de calitate inferioară cum este cea furnizată azi la  la Pucioasa. Întrebat dacă i se pare normal ca apă menajer să fie la preț de apă potabilă, Ciocârlan a declarat doar că instituția “va da comunicate cu orice modificări vor apărea”.

Chiar dacă purtătorul de cuvânt nu ştie de vreo decizie în favoarea abonaţilor,  prin contractul de furnizare al apei potabile aceasta se impune de la sine.

La articolul 6 din contractul de furnizare a apei potabile la obligaţiile operatorului se specifică.

Operatorul are următoarele obligaţii:

6.4. sa asigure continuitatea serviciului de alimentare cu apa la parametrii fizici şi calitativi prevăzuţi de legislaţia în vigoare;

6.22. sa plătească toate daunele provocate utilizatorului din culpa sa, în special dacă:

2. b) după întreruperea furnizarii apei potabile nu reia furnizarea acesteia în maximum 5 zile lucrătoare după îndeplinirea condiţiilor de reluare a furnizarii;

6.23. sa acorde bonificatii utilizatorului în cazul furnizarii/prestării serviciilor sub parametrii de calitate şi cantitate prevăzuţi în contract:

 1. a) nu livreaza apa potabilă în condiţiile stabilite în contract;

 2. b) nu respecta parametrii de calitate pentru apa potabilă furnizată la bransament, conform prevederilor din contract;

Ca atare abonaţii din Pucioasa au dreptul legal la bonificaţii pentru că au primit apă sub parametrii de calitate, aşa cum o recunoaşte public Compania de Apă.

La Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi Doiceşti a fost întreruptă furnizarea apei pe 16 decembrie, după ce s-a descoperit că această are bacterii provenite din fecale, peste limita admisă. Creşterea de bacterii a fost sesizată încă din dată de 15, dar Compania a crezut că rezolvă problema cu o clorinare în exces.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “PUCIOASA: Apa de WC furnizată astăzi, plătită de cetățeni ca apă potabilă?

 • 18 februarie 2016 at 20:36
  Permalink

  cred ca… daca am folosi apa… cum trbiuee… am fi scutiti de multe neplaceri ale sanatatii…poate ca in prim rand, ar trebui sa invatam sa bem apa calitativa, suficinta si la timp potrivit… apoi… sa avem grija sa o pastram nepoluata, in rauri…mari… oceane… si mai ales in panza freatica..

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro