PUCIOASA: Anul școlar a debutat cu proteste la școala distrusă în timpul reabilitării

Distribuie:

Debut de an școlar amar, la Pucioasa, la Școala Gimnazială “Elena Donici Catacuzino”, unitate de învățământ care ar fi trebuit să fie gata în luna mai a acestui an. Noul an școlar îi prinde pe elevii de la Elena Donici tot răspândiți prin alte unități școlare, pentru că, la acest moment, clădirea lor este distrusă.  În buza iernii trecute, firma din  Caracal, care execută lucrările de reabilitare, a scos acoperișul. Astfel că toate precipitațiile au căzut direct peste sălile de clasă. În paralel, în lipsa acoperișului, firma a început reabilitarea termică a clădirii, lucrare inutilă și păguboasă. Apa a intrat între polistirean si construcție, iar în primăvară a apărut mucegaiul. în această toamnă lucrurile stau chiar mai rău.

Scandalul de la școală a debutat în momentul în care primarul Dănuț Bădău prezent la deschiderea anului școlar le-a spus celor prezenți că nu va pleca din primărie până nu va finaliza școala. Declarațiile i-au înfuriat pe părinți. aceștia și-au luat copii și au mers la școala în ruină, dar și la primărie. Oamenii au cerut socoteală primarului pentru distrugerea unei unități de elită a orașului. La școală au intervenit polițiștii din oraș, pentru că părinții aveau de gând să blocheze drumul național pentru a trage un semnal de alarmă. Nu este prima dată când oamenii din Pucioasa recurg la un asemenea gest pentru a rezolva o problemă de infrastructură.

Conform contractului de lucrări de la Școala Gimnazială “Elena Donici Catacuzino”, localul vechi al școlii nu face obiectul unei reabilitări interioare sau a dotărilor, acestea fiind prinse doar pentru noua mansardă. În aceste condiții, pentru a reface spațiile deteriorate ș ia înlocui mobilierul care astăzi este umflat și mucegăit, la fel ca și parchetul din sala de sport, este nevoie de alt proiect, altă finanțare, altă poveste. Într-o discuție  cu primarul orașului Pucioasa de la începutul acestui an, acesta spunea chiar că poate e mai bine ca s-a distrus pentru că tot era veche școala, iar acum există un pretext pentru a reface și interiorul.

Valoarea estimată a lucrărilor, fără cheltuieli diverse și neprevăzute este de 1.443.676,00 lei, fără TVA. Cheltuielile diverse și neprevăzute – 92.506,00 lei, fara TVA, reprezentând un procent de 6,4%. Valoarea estimată a lucrărilor, inclusiv cheltuieli diverse și neprevăzute – 1.536.182,00 lei, fără TVA, calculată astfel: Rețele utilități – 14.252,00; Construcții și instalații – 1.388.324,00 – Utilaje și echipamente: 41.100,00; Cheltuieli diverse și neprevăzute – 92.506,00 lei.

pucioasa pucioasa 2 pucioasa 3 pucioasa 4

scoala dondici pucioasa - Copy scoala dondici pucioasa9 scoala dondici pucioasa4 - Copy scoala dondici pucioasa6 - Copy scoala dondici pucioasa2 - Copy

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro