PROPUNERE: Departament de Protecție a Animalelor, în cadrul Poliției Locale Târgoviște

        cristian stan  Viceprimarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a anunțat că primăria pregătește o nouă strategie de gestionare a problemei câinilor fără stăpân, care ar putea fi adoptată în această primăvară în urma unei dezbateri publice. Planul de acțiuni prevăzut de această strategie trebuie să conțină în opinia autorităților un recensământ al patrupedelor, un necesar de mijloace materiale și resurse umane, dar și evaluări periodice. Din strategie nu vor lipsi obligații și sancțiuni pentru posesorii de animale. Printre acestea sterilizarea acestora, dar și obligativitatea unui acord al vecinilor proprietarului unui animal, în cazul în care acesta locuiește la bloc. Se dorește și înființarea unui nou adăpost, dar și înființarea Departamentului de Protecție a Animalelor, în cadrul Poliției Locale a municipiului Târgoviște.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “PROPUNERE: Departament de Protecție a Animalelor, în cadrul Poliției Locale Târgoviște

 • 22 ianuarie 2015 at 19:36
  Permalink

  Nu ati inventat voi „roata”- exista reglementari ale unor institutii europene pe gestionarea animalelor, inclusiv OIE, pe care Romania nu vrea sa le implementeze, din incompetenta, delasare si coruptie.
  Targhetul este „inchiderea robinetului” la detinatorii de animale de companie( caini sau pisici), unde trebuie sa se intervina cu sterilizare, identificare si vaccinare antirabica- pentru a proba un eventual abandon sau inmultri nedorite.
  ANSVSA- trenuia sa ceara finantare de la Guvern pentru aceste servicii medical- veterinare, mai ales ca proprietarii de caini in genral, din mediul rural si nu numai sunt saraci si nu-si pot permite 200-300 lei/animal, pentru microcipare, sterilizare si vaccinare), ori filialele locale ale DSv din teritoriu, au inceput campania numai de microcipare pe banii contribuabililui, fara prea mare castig sau eficienta.
  Este o actiune fara perspectiva, neconstructiva, poate doar de bifat.
  Actiunea de sterilizare, identificare si vaccinare nationala a animalelor pe judete, trebuie facuta concomitent, la detinator si a celor afate pe strada.
  Infiintarea Politiei Animalelor este un deziderat, daca modelul este ca al ASPCA sau RSPCA, altfel in sttil romanesc de „struto-camila”, vor genera numai abuzuri, pe care noi, cetatenii le vom amenda public.
  Asteptam invitatia si a grupurilor civice sau asociatii de speta.
  Cred ca v-ati dat seama ca eutanasia in masa nu rezolva pe termen mediu sau lung, in plus este o metoda si o abordare „barbara si inutila” asa cum spunea fostul primar al Sibiului, astazi Presedntele Romaniei, Klaus Johannis.
  As adauga si o risipa de bani de la bugetul public si o utopie ca acest heirup barbar poate aduce voturi.

  Reply

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro