Proiecte europene ”pe bandă rulantă”, la Voineşti

Prezent astăzi într-o conferinţă de presă a PSD Dâmboviţa, primarul localităţii Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, a făcut o prezentare a principalelor proiecte realizate cu bani europeni în perioada 2008-2014.

Primarul spune că anul acesta vor fi finalizate la Voineşti cinci proiecte pe fonduri europene începute din anii 2010, 2011 şi 2014 şi că sfârşitul acestui an va însemna pentru localitate o absorbţie de 4 milioane de euro.

Primul din cele cinci proiecte, început în anul 2012, depus pe POR, presupune modernizarea campusului preuniversitar şi construirea unei săli de sport la Liceul Tehnologic Voineşti, valoarea totală a acestuia fiind de 1,5 milioane de euro. Recepţia finală pentru acest proiect se va face peste două săptămâni, aşa cum a declarat edilul.

Proiectul a avut şi cheltuieli neeligibile concretizate în mobilierul ce va fi achiziţionat din fonduri de la bugetul local.

Al doilea proiect, tot pe POR şi tot în domeniul educaţiei, priveşte modernizarea şi extinderea Grupului Agricol Voineşti, începute în anul 2007, cu lucrări ce se vor face acum cu bani din economiile financiare făcute de la celelalte proiecte, până în vara acestui an.

‘Este o mare bucurie pentru mine că după 6 ani şi jumătate voi reuşi, cu siguranţă, să finalizez o investiţie începută în primăvara anului 2007”, a declarat primarul Dănuţ Sandu.

Al treilea proiect finanţat pe POR, Axa 5.1, are în vedere restaurarea şi reabilitarea monumentului istoric categoria A, din anul 184, ”o perlă a satului Gemenea-Onceşti”, aşa cum a numit-o primarul. Proiectul integrat cuprinde şi modernizarea prin asfaltare a căilor de acces şi infrastructura întregului sat şi va fi finalizat tot în vara acestui an, în luna iunie.

Alte două proiecte pe fonduri europene, depuse pe măsura 322, semnate prin Gal-ul Valea Ialomiţei, şi presupun asfaltarea de drumui locale.

În aceeaşi conferinţă de presă, primarul din Voineşti a ţinut să vorbească şi despre numărul mare de proiecte depuse, prin APDRP, în perioada 2008-2014.

Astfel¸ au fost depuse în perioada amintită 800 de proiecte pe măsura 141, Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă, 200 de proiecte pe măsura 112, Instalarea tinerilor fermieri, şi alte 8 proiecte pe aceeaşi măsură, dar în mediul privat, şi 2 proiecte, prin GAL, pentru înfiinţarea unor pensiuni agroturistice.

Edilul a ţinut să precizeze că este mândru să facă parte din Gal-ul Valea Ialomiţei, unul din cele 12 Gal-uri din judeţ, care a reuşit să absoarbă toţi banii europeni disponibili. Acesta a mai spus că se doreşte pentru 2015 accesarea a alte două proiecte, pe POR şi anume restaurarea unui monument istoric şi reabilitarea centrului oraşului.

De altfel, săptămâna trecută, în cadrul unei campaniei naţionale de informare a reprezentanţilor societăţii civile despre accesarea şi derularea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, acordate prin PNDR, directorul OJPDRP, Marin Olaru, a lăudat localitatea Voineşti pentru modul în care a absorbit bani europeni, mai ales pe proiectele depuse pe măsura 112. “Am fost la o reuniune la Voineşti şi chiar mi-a plăcut punctul de vedere al primarului, care s-a luptat foarte mult să dezvolte proiecte în comuna lui, gândindu-se că peste câţiva ani de zile o să lase bani la bugetul local şi se va întâmpla acest lucru. Mulţi primari spun-A! Nu poţi să iei fonduri europene dacă nu ai bani. E pentru ăia cu bani-Nu este numai pentru ăia cu bani. Programul e şi pentru cei cu bani puţini, dar să vrea să facă ceva”, a spus Marin Olaru.

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro