Primăria Hulubeşti, în haos administrativ: fără vice, consiliu şi, mai nou, fără 9 dintre angajaţi!

Înglodată în datorii, primăria Hulubeşti a rămas cu 11 din cei 20 de angajaţi. 9 au primit pe 17 aprilie dispoziţii în care li se spune că nu mai au loc de muncă, pentru că primăria nu mai are de unde să-i plătească. Printre ei, chiar şi consilieră sexy a primarului, care n-a apucat să facă anul în administraţia publică locală. Beleaua e că printre cei 9 se află şi trei funcţionari publici, daţi afară prin dipoziţia primarului, pe care cică, Adrian Chiriţă, şi-ar asuma-o. Asumată, neasumantă, disponibilizarea funcţionarilor publici de la Hulubeşti este ilegală. Angajarea sau disponibilizarea funcţionarilor publici este reglementată de o legislaţie specială. Un funcţionar poate fi dat afară în două situaţii: de către comisia de disciplină, fiind găsit vinovat de abateri grave sau nerespectarea criteriilor de performanţă, analiză care se face la face la finele anului, nu în jumatate lui sau prin desfiinţatrea postului, în urma reorganizării, iar noua organigramă trebuie aprobată de ANFP. În această a doua situaţie, funcţionarului trebuie să i se pună la dispoziţie un post similar, pentru care poate să opteze sau nu. Asumarea de către primar, pe baza probelelor financiare, nu este motiv legal să dai afară un funcţionar public.

 

Geta Mihai este una dintre persoanele care au rămas fără loc de muncă, fiind funcţionar public. Femeia a fost casier la primăria Hulubeşti, până pe 17 aprilie. Când a aflat că primarul i-a desfiinţat postul, comasându-l cu altul din primărie, casiera a încercat să-i citească legea lui Chiriţă. Atunci, spune ea, a primit răspunsul cu “Mi-o asum! După ce plătim arieratele, nu am nimic împotrivă să veniţi înapoi”, ca şi cum primăria ar fi sat fără câini, de unde pleci şi vii când doreşti. Geta Mihai spune că se va adresa atât ANFP, prefecturii Dâmboviţa, cât şi instanţei, pentru a-şi căuta dreptatea.

 

La primăria Hulubeşti, lucrurile  sunt tot mai tulburi, fiind localitatea cel mai aproape de un faliment al unei unităţi administrative din judeţ. Hulubeştiul nu are viceprimar, nu are consiliu local care a fost dizolvat, iar acum nu prea mai are nici personal. Singurul rămas pe loc e primarul Chiriţă, care nu a răspuns la telefon, deci nu vă putem prezenta şi punctul său de vedere. Deocamdată!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro