Primăria Târgoviște furnizează material pentru DNA!

      Subiectul este unul vechi, iar presa a tot vorbit pe marginea lui: reabilitarea termică a blocurilor. De altfel nici nu trebuie să fi specialist ca să vezi că ceva nu e în regulă în derularea programului la Târgoviște. Noutatea constă într-o sesizare făcută de primarul interimar Cristian Stan, biroului contencios administrativ, în legătură cu posibile infracțiuni de înșelăciune și neglijență în serviciu. Dacă acuzațiile sunt reale, cazul pare mai mult de competența DNA, decât de cea a biroului amintit.

În speță, Stan spune că: “Mii de metri pătraţi de polistiren decontați care nu există pe teren, mii de metri stan foto micpătraţi de tablă achitați care nu există pe teren, lucrări de mii de metri pătraţi care trebuie refăcute din cauza calității proaste. În principal, decontarea pe situațiile de lucrări s-a făcut pe baza unor materiale cu pondere foarte mare în oferta financiară (tablă Lindab, cherestea și polistiren) fără ca, în acest moment, mare parte din aceste materiale să se regăsească în teren. Pur și simplu, se venea cu factura și se deconta. (…)  Din punctul meu de vedere, sunt întrunite elementele constitutive a cel puțin două infracțiuni: înșelăciune și abuz sau neglijență în serviciu. Înșelăciunea îi privește pe diriginții de șantier care au prezentat niște situații de lucrări care nu aveau nicio legătură cu realitatea, iar neglijența în serviciu vizează personalul din cadrul Primăriei care a tratat cu superficialitate această situație. “.

   Deocamdată primăria susţine că a făcut verificări prin sondaj în blocurile H şi C. şi că neregulile sunt cam aceleaşi. Din informaţiile noastre nu numai H-urile sau C-urile au lucrări proaste, făcute la suprapreţ.

    Iată care sunt firmele care au făcut dirigenţia de şantier şi asupra cărora planează suspiciunea aruncată de Cristian Stan:  în 2009, pentru toate lucrările de reabilitare termică din Târgovişte, dirigenţia de şantier i-a revenit firmei  Laig Serv SRL Târgovişte. Laig Serv a  asigurat dirigenţia pentru firmele Consral  (aflată în insolvenţă) şi Terra Construct care obţinuseră contractele de lucrări. În 2011-2012, au fost executate lucrări de remediere la blocurile H, diregenţia fiind asigurată de Marcovir Const Aninoasa. La C-uri nu apar lucrări de remediere.

    Ca date financiare, Laig Serv a avut în 2009, 7 angajaţi cu care şi-a dublat veniturile faţă de anul anterior, iar faţă de 2007 acestea au crescut cu 400 %. Mai exact a avut venituri de 2.416.820 de lei, dar a rămas cu un profit de doar 35.000 de lei. Şi pentru Marcovir, taman 2011 – 2012 a fost cei mai buni an din ultimii 5. Firma şi-a crescut atunci substanţial capitalul, dublându-l faţă de 2010. Aceste creşteri se datorează şi faptului că în perioada 2009 – 2011 s-a şi lucrat la Târgovişte pe diverse proiecte.

      Cu siguranţa ca dacă subiectul reabilitării termice a blocurilor din Târgovişte li se va părea interesant procurorilor DNA, datele prezentate succint în conferinţa de presă a primăriei sunt doar frânturi dintr-un întreg mult mai complex şi transpartinic.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro