Prefectul Dragoş Rusu, acuzat de constituirea ilegală a unui consiliu local. Prefectul neagă acuzaţia

Se pare că decizia lor de a nu participa la şedinţă a fost comunicată de fostul primar Petre Coman, iar prezenţa lui în sală, pentru a face anunţul de neparticipare, a  fost considerată prezenţă. PDL spune că liderul democrat liberalilor locali nu a luat parte la lucrări, ci doar  a făcut un anunţ de câteva secunde, după care a plecat. Astăzi, Marin Antonescu a spus va face o plângere penală împotriva prefectului, pentru nerespecarea legii în cazul constituirii CL Răzvad.

Contactat telefonic, prefectul Dragoş Rusu a precizat: “poate să mă dea în judecată. E problema dânsului”. El spune că de legalitatea constituirii şedinţei s-a ocupat secretarul primăriei, iar că Petre Coman ar fi răspuns prezent la apelul nominal al consilierilor validaţi de BEJ, după care a specificat că se retrage din şedinţă. Prefectul spune că are 10 martori care pot depune mărturie că fostul edil al comunei ar fi răspuns “prezent”.

Surse juridice din cadrul Prefecturii Dâmboviţa au precizat pentru Gazeta Dâmboviţei că în cazul de la Răzvad, consiliul este constituit legal. Aceasta pentru că procesul verbal ar specifica prezenţa lui Petre Coman la începutul şedinţei.  Pentru ca un consiliu să-şi intre în atribuţiuni este nevoie ca jumătate plus 1 dintre consilierii validaţi să depună jurământul, lucru care s-a şi întâmplat la Răzvad, conform sursei citate.

 

foto: Incomod-media

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro