Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, în ruină pentru, încă, cel puţin un an!

Astăzi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a notificat firma italiană care câştigase proiectul de execuţie de la Palatul lui Brâncoveanu de la Potlogi, cu privire la rezilierea contractului. Decizia conducerii CJD a fost motivată prin mai multe nereguli găsite în desfăşurarea proiectului, dar şi datorită întrării în insolvenţă a firmei câştigătoare: Intini Angelo din Italia. Conform preşedintelui CJD contractul de lucrări a fost semnat pe 16 decembrie 2011, iar în mandatul fostului preşedinte al CJD s-a plătit un avans de aproape 4 milioane de lei, din cei 21 cu care firma a câştigat licitaţia. Ţuţuianu susţine că cele 4 milioane au fost folosite pe trei destinaţii fără legătură cu proiectul, prin firme căror li s-a subcontractat 95% din lucrări, deşi legea permite maximum 5 procente. Una dintre firme îi aparţine lui Bogdan Dinu, fiul şefului poliţiei comunitare Târgovişte. Între timp firma italiană care câştigase licitaţia a intrat în insolvenţă. Urmează ca reprezentanţii consiliului şi ai firmei să convină asupra rezilierii contractului. Dacă aceasta nu se va face cu acordul părţilor ar putea urma o acţiune în instanţă, precum şi executarea garanţiei de proiect.

La Potlogi, conform situaţiilor de lucrări, nu s-au efectuat mai mult de 15 % din cele prevăzute în proiect. CJD va comanda o expertiză de specialitate pentru a stabili valoarea şi tipul lucrărilor efectuate până acum.  Oricum s-ar aseza lucrurile este puţin probabil ca lucrările să mai fie reluate în acest an. Procedura de relicitare ar putea dura în cel mai fericit caz 6 luni. Cum la noi, toate contractele suferă de pe urma contestaţiilor repetate, este posibil ca reluarea proiectului să fie făcută abia anul viitor.  


 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca