ortooxacell kiss2022.gif Flax

Oprea: „Bugetul CJD, pe partea de investiții,  este cu 320% mai mare decât în anul 2018”

  • ,,Pe partea de reparații, parte distinctă de bugetul de investiții, sunt 400 de miliarde de lei, deci aproape de trei ori mai mult decât anul trecut’’
  • ,,Pentru prima dată filosofia de alcătuire a bugetului instituțiilor publice s-a schimbat în sensul că nu se mai primesc cote din TVA și din impozitul pe venit direct de la Finanțe, ci aceste cote sau cheltuieli au fost repartizate cu sprijinul Direcțiilor de Finanțe Publice, prin hotărâre a CJD, ceea ce noi am făcut din luna aprilie’’

,,Bugetul CJD este axat în principal pe investiții’’! Acesta este mesajul  principal transmis de președintele CJD, Alexandru Oprea, la conferința de presă de joi, 25 aprilie,  la care au participat și cei doi  vicepreședinți ai CJD, Luciana Cristea și Alin Manole.  Pentru că au votat împotriva bugetului județului Dâmbovița pe anul 2019, la ședința ordinară de miercuri, consilierii județeni ai PNL au intrat în colimatorul președintelui CJD, Alexandru Oprea care nu înțelege de ce colegii săi liberali au adoptat această atitudine de frondă la adresa acțiunilor întreprinse de conducerea forul administrativ județean,  mai ales că multe dintre ele vizează și comunitățile locale conduse de primari PNL, bineînțeles în mod pozitiv.  Chiar și în aceste condiții bugetul județului a fost adoptat fără probleme grație majorității PSD din Consiliul Județean Dâmbovița.

,,Vreau să fac o precizare vizavi de bugetul CJD care a fost prezentat și adoptat miercuri, 24 aprilie, prin votul consilierilor județeni ai PSD. Nu pot înțelege logica, algoritmul după care se ghidează consilierii PNL în momentul în care bugetul CJD, pe partea de investiții,  este cu 320% mai mare decât în anul 2018? Când sunt prevăzuți toți banii pentru cele 33 de asocieri în curs în care sunt și primării sau consilii locale reprezentate de primari ai PNL, când pentru cele 9 acorduri de principiu, plus cele 21 aprobate în ședința de miercuri am votat și am alocat din bugetul CJD, fonduri pentru a asfalta măcar 2 km în fiecare localitate din județul Dâmbovița, când am dat bani pentru centrele de asistență socială și dau aici cazul de la Uliești, plus celelalte pe care le-am finanțat. La Răcari, toți bani care s-au  solicitat au fost acordați și prevăzuți în bugetul CJD. Pe partea de reparații, parte distinctă de bugetul de investiții, sunt 400 de miliarde de lei, deci aproape de trei ori mai mult decât anul trecut. Chiar nu pot înțelege acest vot și până la urmă stau să mă întreb pe cine reprezintă dumnealor, pentru că a vota împotriva intereselor comunităților locale, pentru mine, la momentul actual, este un gest de neînțeles. Puteam să înțeleg  niște discuții constructive ,,nu ai asigurat un anumit capitol’’ și atunci puteam discuta și în comisii și în plenul ședinței de consiliu, dar a fi doar ,,Gică Contra’’, pentru că așa decide nu știu cine,  mi se pare chiar un nonsens și mi se pare că nu este în interesul locuitorilor județului Dâmbovița.

A doua precizare pe care vreau să o fac, ați văzut și în plenul ședinței, cred că este o falsă temă… a insuficienței fondurilor alocate pe bugetele locale. Vreau să vă spun că banii de asistență socială au fost bugetați în totalitate, la nivelul fondurilor cheltuite la 31 decembrie 2018. Sigur că putem discuta pe partea de investiții. Le-am explicat  că avem cei 28,4 milioane lei din cota cuvenită din venit, aflați la dispoziția CJD, pe care îi vom repartiza pentru cofinanțarea proiectelor de investiții. De asemenea, mai sunt economii la Ministerul Dezvoltării care pot fi accesate, de peste 20 milioane de lei,  pentru a acoperi acele creșteri…

Pe de altă parte, așa cum am spus și în plenul ședinței, sunt numeroase consilii locale care după principiul ,,las-o, mă, că merge  așa’’ au stabilit niște coeficienți de ierarhizare a funcțiilor și plătesc salarii, unele chiar mai mari decât unitățile administrativ teritoriale cu rang de oraș. Să nu se supere nimeni, dar nu este posibil ca la o comună cu 2000 de locuitori și  17 angajați ai Primăriei, salariile să fie ca la Primăria Târgoviște sau ca la CJD, unde importanța și complexitatea muncii este cu totul alta. Bugetul CJD este axat în principal pe investiții… În ceea ce privește creșterea drepturilor salariale, știți foarte bine că s-a mărit salariul minim pe economie, iar drepturile salariale se calculează la un indice de referință de 2080 de lei și de asemenea se acordă acea indemnizație pentru hrană. Deci aceste influențe salariale au generat creșteri la capitolul salarizare.

Pentru prima dată, filosofia de alcătuire a bugetului instituțiilor publice s-a schimbat în sensul că nu se mai primesc cote din TVA și din impozitul pe venit direct de la Finanțe, ci aceste cote sau cheltuieli au fost repartizate cu sprijinul Direcțiilor de Finanțe Publice, prin hotărâre a CJD, ceea ce noi am făcut din luna aprilie. La ora actuală fiecare UAT are asigurate cheltuielile de funcționare…

La ora actuală avem 276 de obiective în derulare pe PNDL II, mai sunt 34 de obiective pe PNDL I, iar dintre acestea, pentru  101 de obiective nu avem actualizarea valorii… cu creșterea cheltuielilor de manoperă. Vă asigur că bugetul CJD este un buget echilibrat care satisface toate solicitările pe care le-am avut, avem toți banii alocați, cu siguranță vom mai mișca între capitole, în urma procedurilor de achiziție vor rezulta sume, dar jumătate din buget se va duce pe investiții și nu am de gând să fac rabat de la nicio investiție a CJD. ’’, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media