O nouă investiție în industria auto din sudul județului Dâmbovița!

Ieri, au fost semnate contractele de finanțare europeană accesate de Asociația Pol Auto Muntenia, un proiect de parteneriat public privat între consiliile judeţene din Dâmboviţa şi Argeş şi firme din domeniul auto din cele două judeţe. Două dintre aceste proiecte vor avea impact direct asupra județului nostru prin construirea unei noi fabrici, la Titu, ce va opera în cadrul industriei auto, dar și un proiect pe cercetare inovare. Asociația a fost înființată în 2013 și urmărește creșterea competitivității în acest domeniu, pentru ca 90% din componentele auto mărcilor Dacia și Renault să fie fabricate în România.

Fabrica ce va fi construită este independentă de investiția Renault de la Titu. În zonă există mai multe societăți care activează în zone conexe industriei auto.

“Pentru județul Dâmbovița, momentul este extrem de important prin prisma unei investiții majore care se va dezvolta la Titu: un proiect de 18 milioane de euro pentru construcția a două clădiri care vor folosi unui centru de realizare a prototipurilor, respectiv bancuri de probe pentru testarea motoarelor EURO 6. Ce înseamnă această investiție: 100 de locuri de muncă, taxe și impozite la bugetul local și, cel mai important, acumularea de potențial pentru dezvoltarea întregii regiuni.

Pe lângă proiectul de investiții, a fost semnat astăzi și un contract de cercetare – inovare de aprox. 1,2 milioane de euro, având drept parteneri Renaul Technologie Roumanie, Dacia, Universitatea Politehnică București, Universitatea din Pitești și Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Asta înseamnă o bună șansă pentru dezvoltarea învățământului universitar pe zona de inovare, cercetare.”  a notat pe pagina sa de facebook, președintele CJD Adrian Țuțuianu, prezent la semnarea contractelor.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro