Noi nu ne vindem oraşul! Îl concesionăm! În faţa Bancpost, va apărea o construcţie pe spaţiul verde

Distribuie:

Consiliul Local Târgovişte a aprobat, vineri, concesionarea a 50 de metri pătraţi, în zona centrală a municipiului. Astfel, pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, în faţa Bancpost, a fost concesionată această suprafaţă ”pentru amenajarea unui spaţiu în care se va desfăşura activitate de prestări servicii”. Chiar şi consilierii, care au aprobat, au spus că termenul de prestări servicii este prea vag, ar fi trebuit ca persoana care vrea să concesioneze să vină cu o propunere concretă. O dată ce a primit aprobare, cel care a luat spaţiul poate să îşi deschidă inclusiv o vulcanizare. Sau poate pune un chioşc ruginit şi dărăpănat. Consilierii nu l-au condiţionat în niciun fel. Preţul de început al licitaţiei este de 33 de lei pe metrul pătrat, pe lună. De altfel, motivaţia acestei concesionări este de ordin economic, însă această sumă nu înseamnă nimic pentru bugetul local, dar amplasarea unui chioşc acolo va distruge zona.

În total, vineri, Consiliul Local Târgovişte a avut pe ordinea de zi 24 de concesionări şi închirieri, cele mai multe obţinând aprobare. Astfel, având o motivaţie economică, de a aduce bani la buget, Consiliul Local Târgovişte a concesionat sau închiriat părţi din trotuare, spaţii verzi, asta chiar dacă banii primiţi de la aceste concesionări sunt foarte puţini.

Dacă în străinătate, chiar şi în sate sunt restricţii impuse de consiliile locale în ceea ce priveşte construcţiile, la noi lipsesc cu desăvârşire. Mai mult, cei care sunt reponsabili, arhitecţi şefi, ne spun că nu se poate impune nimic, pentru că suntem o ţară liberă. Ba da, se poate. Doar că probabil, nu vrem sau nu ştim cum se face. De asta avem în Târgovişte case cu turnuleţe, care nu se respectă regimul de înălţime, nu respectă distanţa legală, iau din trotuar să îşi construiască casa sau construiesc trepte pe trotuar. Unii o fac ilegal şi nu îi vede nimeni, chiar dacă sunt în centru sau în zona Spitalului Judeţean Târgovişte, alţii o fac oarecum legal, primind aprobare de la Consiliul Local.

Şi aşa ajungem să vorbim cât de urât, din punct de vedere arhitectonic, e oraşul nostru şi ce frumos e prin străinătate, unde vedem o disciplină în construcţii. O văd şi oficialităţile care se plimbă des prin străinătăţuri, de unde cică ar veni cu experienţa altora. Poate ar fi cazul să se întrebe şi de ce prin Europa civilizată toate construcţiile arată cam la fel? Ar găsi un răspuns interesant!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro