Noaptea minţii! Primăria Moreni a tăiat ilegal un brad, ca să-l mute câteva sute de metri şi să-l împodobească de Crăciun

Distribuie:

Mai mulţi morenari au contactat redacţia Gazeta Dâmboviţei, revoltaţi că unul din brazii argintii din zona fostei fabrici de confecţii a fost tăiat de primăria oraşului. Bradul are câţiva zeci de ani şi facea parte dintr-o linie plantată în perioada comunistă. “Brazii au fost îngrijiţi şi udaţi de mici de femeile de la fabrica de confecţii. Erau mai mulţi şi în curtea fabricii, dar au dispărut anul trecut”, ne-a spus unul dintre cititori. În perioada regimului comunist, sute de mii de brazi argintii au fost plantaţi în zona fabricilor sau a sediilor de instituţii. Foate puţini au rezistat după căderea regimului.

Bradul tăiat astăzi la Moreni a fost mutat câteva sute de metri, până în Parcul Oraşului, unde a fost înfipt într-o gaură din ciment. Va fi împodobit pentru sărbătorile de iarnă. “El de fapt va fi, pentru scurtă vreme, doar o biată paiață, decorată cu hârtii şi beculețe. Sărbători fără rădăcini, cocalarilor!” a scris pe facebook a morenară indignată de gestul Primăriei Moreni.

Alte mesaje ale morenarilor:

 • Doar brazii de la fabrica sunt ARGINTII din aceasta cauza a fost taiat!
 • Din cauză de lipsă de respect şi educație! Să le spună cineva că e vorba de o specie ocrotită şi doar pentru că mizează pe tăcerea şi dezinteresul locuitorilor, pot face “ce vor muşchii lor”. Rușine!!!
 • Cata ignoranta! Cata lipsa de educatie! Cata marlanie! Cata prostie sa tai un pom pentru a-l muta cativa metri, cand putea fi impodobit impreuna cu ceilalti, in locul in care se afla si….FARA a fi taiat! Mare iti e gradina, Doamne!
 • Locul ăla arata dezolant , dar era în “nota” obișnuită a municipiului nostu
 • Bradul, nu este unul obisnuit ci este vorba de bradul argintiu . Este putin raspandit in tara noastra si de aceea beneficiaza de legi speciale care i-l protejeaza . Nu cunosc daca cei care au taiat bradul argintiu au avut toate avizele si nici nu cunosc care sunt organele in drept din judetul nostru care ar putea deschide un dosar care sa cuprinda cele intamplate ,la o cercetare corecta si sincera.
 • Este un simbol al eternitatii, al ancestralului neamului nostru romanesc, al iubirii eterne…. cat de MICI sunt cei care au facut asta… sunt REVOLTATA!
 • Noi daca taiam vreun brad sau făceam vreo infracțiune venea si FBI ul la domiciliu, pentru EI nu exista lege pentru ca legea este de partea lor, iar Militia Moreni sta la pacanele, prin birourile lor sau pe la banci la schimbat valuta fără număr.
 • Sunt trist, furios, scarbit, lipsit de sperante cand vad ce se intampla ! Si mai scarbit cand vad oameni care incearca sa trateze fapte ca asta ca pe o normalitate pe care noi nu o putem intelege pentru ca suntem limitati !
  Singurul lucru logic care-mi vine in minte este ca pe terenul ala de la fosta scama urmeaza sa se intample ceva si bradul ala le statea in cale !
 • Nu va ajungeau banii de campanie !!!!Bradul ala avea 30 de ani!

Conform cititorilor, bradul tăiat nu are nici un fel de marcă, ceea ce înseamnă că  a fost tăiat ilegal, fapta îmbrăcând aspecte penale. Legea este foarte clară în ceea ce priveşte tăierea arborilor forestieri, chiar şi dacă aceştia se află în afară fondului forestier. Astfel, era obligatoriu ca proprietarul, în speţă Consiliul Local Moreni, să solicite Ocolului Silvic  marcarea arborelui, autorizarea tăierii şi transportului acestuia. Consiliul Local Moreni nu a discutat, însă, subiectul bradului, neexistând vreo hotărâre în acest sens. În cadrul ultimei şedinţe ordinare, consilierii liberali au atras atenţia supra faptului că tăierile de plute de pe teritoriul oraşului sunt ilegale, copacii nefiind marcaţi şi neexistând evaluări ale cantităţii de masă lemnoasă. Executivul Primăriei Moreni a motivat că taie plutele pentru a da lemnul săracilor oraşului. Chiar şi aşa,  Primăria Moreni nu are cum să fie mai presus de legea pe care este obligată să o respecte.

Suntem curioşi dacă instituţiile abilitate vor primi “verde” în a se sesiza în privinţa tăierilor ilegale.

Locul din care a fost tăiat bradul

Locul din care a fost tăiat bradul

Bradul a fost transportat cu utilajele si angajatii Primarie Moreni

Bradul a fost transportat cu tractorul si angajaţii societăţii SC Prestări Servicii, aparţinând Consiliului Local Moreni

 

Bradul, montat in Parcul Orăsenesc

Bradul, montat în Parcul Orăşenesc

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

: 3 ganduri despre “Noaptea minţii! Primăria Moreni a tăiat ilegal un brad, ca să-l mute câteva sute de metri şi să-l împodobească de Crăciun

 • 30 noiembrie 2016 at 23:19
  Permalink

  La lume nu ii convine nici cand nu se face ceva in oras..nici cand se face…rusine!!!!!…e o vorba ..nemultumitului i se ia darul!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro