MORENI: Cetățean scos cu poliția din ședința de Consiliul Local, la cererea primarului, deși bărbatul nu a scos un sunet

Un cetățean din Moreni a ajuns să fie dat afară cu poliția locală din ședința de Consiliul Local, la solicitarea expresă a primarului, în ciuda regulamentului de funcționare a forului. Primarul Constantin Dinu a făcut o criză de nervi pentru că cetățeanul avea cu el o pancartă pe care scria „Demisia”. Omul nu a scos nici un sunet, doar ținea pancarta deasupra capului. Nu a revendicat nimic și nu a direcționat solicitarea privind demisia spre o persoană anume. Cu toate acestea, primarul nu a putut suporta îndemnul despre care era convins că îi este adresat.  Dinu cerea evacuarea cetățeanului pentru că „împiedica ședință”, deși singurul care făcea scandal era chiar el. Dialogul dintre primar, consilieri locali și poliție este halucinant și dovedește un abuz în serviciu al edilului.

Consilier: Este ședință publică..

Constantin Dinu, primar: Este ședință publică, dar asta e ședință de consiliu.

Nicolae Răbaea (consilier PNL): Regulamentul vorbește, nu dumneavoastră…

Constantin Dinu, primar: Domnule președinte (n.r.de ședință) vă rog să interveniți să se ia măsură, să se împiedice tulburarea ședinței de consiliu.

Nicolae Răbaea (consilier PNL): Nu s-a tulburat nici o ședință de consiliu. Sunt cetățeni ai municipiului. Nu o scos o vorbă.

Paza (către primar): Spuneți.

Primarul: Uitați-l!

Constantin Sipică (consilier PNL): Nu s-a întâmplat nimic. Domnul nu a scos nici un cuvânt.

Constantin Dinu, primar:  Vă rog să îl scoateți din ședință!

Nicolae Răbaea (consilier PNL): Nu aveți voi să îl scoateți, conform regulamentului…

Constantin Dinu, primar: Cetățenii din Moreni nu au voie să intervină!

Constantin Sipică (consilier PNL): Are voie să participe. Conform statutului de funcționare al consiliului. Nu a făcut nimic, are doar o pancartă.

Constantin Dinu, primar: Deci a făcut ceva!

Cetățean: Cedez prin tăcere!

În urma scandalului, consilierul local Nicolae Răbaea îi cere demisia de onoare a primarului Constantin Dinu pentru modul în care îi tratează pe cetățeni:  „Zicala de tip comunist: ,,cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, s-a pus în aplicare și în cadrul consiliului local Moreni. Un plătitor de taxe și impozite, a ridicat o pancardă pe care scria ,,DEMISIA” , primarul s-a infalmat și a chemat poliția pentru a-l evacua din sala de ședințe pe acel plătitor de taxe și impozite.
Desi primarul nu cunostea nici sancțiunile, nici regulamentul de functionare al consiliului local, acesta a preluat și atribuțiunile presedintelui de şedința şi a chemat poliția desi nu el era cel care trebuia să o facă.
Conform regulamentului, pe care cu certitudine domnul primar nu il cunoaste, ridicarea unei pancarde nu atrage asupra sa nici un fel de sancțiune, deoarece acest fapt nu a lezat în mod direct niciun membru al consiliului local, pentru că nu a solicitat nominal DEMISIA primarului.
În concluzie, în urma acestui abuz asupra unui cetățean al municipiului Moreni, plătitor de taxe și impozite, eu, în calitate de consilier local, cer public DEMISIA DE ONOARE a primarului Dinu Constantin.” a declarat Răbaea. 

În afara celor doi consilieri liberali, nici un al ales al morenarilor nu a intervenit în favoarea cetățeanului. Bărbatul locuiește într-un cartier al municipiului Moreni în care nu există apă curentă.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “MORENI: Cetățean scos cu poliția din ședința de Consiliul Local, la cererea primarului, deși bărbatul nu a scos un sunet

 • 5 decembrie 2018 at 0:06
  Permalink

  Vizionați toată ședința pe canalul YouTube și apoi dați cu piatra. Oricare din noi puteam fi în locul polițistului, ordinul șefului se executa, nu se discuta!
  Cetățeanul era revoltat pe bună dreptate însă… Tonul face muzica!
  Dacă un alt consilier îl dădea afara cu forța pe acest cetățean, știrea nu avea același impact, sa recunoaștem!
  Din păcate, circul nu rezolvă problemele, nici nu ne scutește de impozite, doar ne ajută să uităm de foame!
  Și la ce salariu are un polițist local în 2018 – eu să fi fost – îl dădeam afară cu forța și pe tata!
  P. S.
  – Scuzați gluma!
  – Forța Moreni!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro