Masterplanul de Transport al României prevede pentru Găești doar o jumătate de Centură ocolitoare

Centura Ocolitoare a orașului Găești finanțată doar pe jumătate! Exasperați de traficul greu care trece chiar prin centrul orașului, Centura Ocolitoare a Găeștiului este problema cea mai arzătoare a locuitorilor urbei, pe care aceștia vor să o vadă rezolvată cât mai repede.  Arhitectul Dumitru Barbu, consilier local ALDE în cadrul CLM Târgoviște, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la ALDE Dâmbovița că se lucrează  deja la partea de proiectare a Centurii de la Găești, dar numai la cea care este prinsă în Masterplanul de Transport al României.  În traducere liberă, Găeștiul o să aibă doar jumătate din Centură, pentru restul Dumnezeu cu mila, pentru că nu există finanțare în momentul de față.

,,La  Găești este o cerință stridentă și ar trebui rapid realizată Centura Ocolitoare având în vedere că marele trafic dinspre S-V țării spre N-V țării, tot traficul greu trece prin centrul orașului Găești. Vreau să vă spun că eu, în calitate de întocmitor al Planului Urbanistic pentru Găești, am dat toate datele la CNAIR pentru ridicarea TOPO a Centurii de Nord, dar vorbesc de jumătate din Centura Găeștiului. Aici intră DN 7,  în zona Arctic, zona orașului Găești care intersectează drumul național Târgoviște- Găești, undeva în zona de limită a satului Picior de Munte și pe urmă se întoarce și se intersectează cu DN 7 la ieșirea din Găești, spre Pitești.  Aceasta este doar jumătate din Centura Găeștiului care este prinsă în Masterplanul de Transport al României. Au început lucrările de proiectare pentru această centură.

Pentru restul de Centură din intersecția de care vă vorbeam, la Arctic, intersecția cu DN 61 spre Petrești și se întoarce, se închide inelul  la ieșirea din Găești spre Pitești  este un proiect care va trebui să fie urmărit de autoritatea locală. Nu știu pe ce fonduri se va face pentru că este o lucrare neprinsă în Masterplanul de Transporturi. Deci se află în proiectare jumătate  din Centura Găeștiului și este posibil să se scape de acest trafic greu, cel puțin 50%, în următoarea perioadă. Părerea mea este că în 2-3 ani ar trebui să fie realizată această centură’’, a punctat arhitectul Dumitru Barbu, consilier local ALDE în CLM Târgoviște.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro