LUNGULEȚU: Autoritățile au vrut să dreneze apa din grădini, dar au inundat mai multe gospodării

Localnicii de pe strada Sălciilor, din Lungulețu, stau cu teama că pereții locuințelor se pot prăbuși în orice moment. Topirea bruscă a zăpezii și precipitațiile abundente din ultima perioadă au generat inundații serioase în grădinile oamenilor. Aceștia spun că au cerut sprijinul administrației locale, dar intervenția acesteia a agravat situația. Viceprimarul ar fi făcut un șanț cu buldoexcavatorul, intr-una dintre grădini, moment în care apa a curs în toate direcțiile și a inundat gospodăriile. Apoi, șanțul a fost astupat, dar era prea târziu.

Problema nu este una nouă. În 2005, au fost inundate zeci de locuințe din zonă. Oamenii spun că principala problemă este lipsa șanțurilor, astfel încât apa sa se scurga in alta parte. Ei au șanțuri pe la porți, șanțuri care, de fapt, nu duc nicăieri, iar apa se strânge în zonă. Marți seară, pompierii au intervenit pe strada Sălciilor, însă, nu au putut face mare lucru. Nici administrația locală nu are nicio soluție, deși primarul locuiește chiar pe această stradă. “De când știu eu, din moși-strămoși, așa e acolo. Se inundă mereu pentru că este câmp, iar apa nu are unde sa se scurgă. Acolo cred că iese apă și din panza freatică.“, spune primarul Vlad Ion.

În 2005, specialiștii au spus că în zonă trebuie săpate șanțuri de doi metri  adâncime pentru a capta toată apa, soluție care nu s-a pus în practică până acum. “Nu avem cum să facem șanțuri pentru că, în aval, apa nu are unde sa se scurgă… Dâmbovița este aproape! Oamenii ar putea să meargă să ia piatră și să își înalțe gospodăriile. Cei care au înălțat nu sunt inundați.” (Vlad Ion, primarul comunei Lungulețu). Unii dintre localnici și-au făcut bagajul și au plecat la rude. Spun că s-au săturat să le intre apa în case, fără a putea face nimic în acest sens. Scot pe o parte și intră pe alta…

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro