La Morteni, “s-a spart gheaţa” colaborării PSD – PDL!

 

Localitate de graniţă, uitată şi tot uitată de administraţia judeţeană, Morteniul nu e o miză politică majoră. Poate doar una spirituală şi nu pentru noi, ci pentru restul ţării care stă cu gura căscată la fiecare Bobotează, când la Morteni are loc un obicei unic în România – Geavrelele. Apoi, nimic până la următoarea Bobotează.

Tocmai la Morteni, unde nu se întâmplă nimic, s-a găsit USL-ul să se rupă! Definitiv, într-o poveste încâlcită cu orgolii personale şi interese …de acelaşi fel. Pe scurt, după locale, în care USL a avut un candidat provenind din PNL: Marian Albu (foto), cu care a şi câştigat alegerile, consiliul localităţii s-a împărţit în 8 USL (5 PSD + 3 PNL) şi 3 PDL: Înfrângerea democrat liberalilor venea după 12 ani de conducere a localităţii prin Ion Butuligă, cel cu care partidul a mers şi în 2012. Cum PNL nu era vreun ditamai partidul în zonă, iar candidatul, unul modest financiar, s-a speculat încă de atunci că Albu ar fi fost “carne de tun”, care ar fi netezit calea lui Butuligă. Oricare ar fi adevărul, PDL a pierdut primăria.

Lucrurile au mers bine, până la alegerea viceprimarului, când Marian Albu a plusat şi a cerut viceprimar, tot PNL. Pesediştii au văzut roşu în faţa ochilor, iar pedelistii, portocaliu. Au început negocierile pe formaţiuni: PNL cu PDL, PNL cu PSD, PSD cu PDL, într-un final câştigând social democraţii cu sprijinul democrat liberalilor. Situaţia politică actuală e cu PNL în opoziţie, fiind la putere şi cu PDL la putere, fiind în opoziţie (sic!). Şi ca hora să fie mare şi cu periniţă la final, Consiliul Local Morteni respinge pe bandă rulantă proiectele edilului. Vă întrebaţi, poate, ce legătură are Adrian Ţuţuianu enunţat la începutul articolului. Cum negocierile au fost purtate de preşedinta PSD-ului local, Luiza Greaca, fost viceprimar în echipa Butuligă, actual şef de achiziţii la Spitalul Judeţean Târgovişte, e greu de crezut că Ţuţuianu nu a ştiut că PSD se aliază cu PDL la Morteni Vorba preşedintelui, “în interesul judeţului”., pardon… al localităţii.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro