Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
clm

În prag de vacanţă: Consiliul local lasă elevii de 10 ai Târgoviştei tot fără burse

Deşi convenit de principiu în luna martie, un proiect de hotărăre a CLM care să acorde burse elevilor merituoşi nu a fost încă aprobat. În luna martie, la iniţiativa consilierului liberal, profesorul Diana Diaconu, consilierii au discutat problema burselor de performanţă şi merit ale elevilor târgovişteni şi au fost de acord asupra elaborării şi susţinerii unui proiect de hotărâre în acest sens. Doar că executivul primăriei nu a pus pe ordinea de zi a nici unei şedinte acest proiect. În acest an, nici unul dintre elevii de 10 ai Târgoviştei nu a primit nici un leu sprijin financiar.

La ultima şedinţă, prin semnăturile consilierilor USL, proiectul a ajuns, în sfârşit, pe ordinea de zi.  Nu a ajuns, însă, să fie şi votat, şedinţa nemaivând cvorum după ce PDL şi PPDD au părăsit sala. Se pare că hotărârea nu facea parte din vizibila negociere dintre părţi. În aceste condiţii, dacă liberalii nu vor putea să impună reluarea subiectului în cel mult o săptămână, elevii merituoşi nu vor primi nimic în acest an şcolar.

 

Iată ce propunere a avansat grupul PNL:

 

Bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare: 

 1. a) Au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale denumit în continuare MEN, conform Calendarului Olimpiadelor Naţionale pentru anul şcolar trecut.
 2. b) Au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale concursurilor şcolare cu finanţare MECTS în anul şcolar trecut .
 3. c) S-au calificat în loturile de pregătire organizate de MEN pentru competiţiile internaţionale conform Calendarului activităţilor de pregătire şi selecţie a loturilor pentru participarea la olimpiadele internaţionale.

Bursele de merit se acordă începând cu semestrul II pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial sau liceal, respectiv începând cu semestrul I pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial sau liceal, conform următoarelor criterii:

 1. a) media generală de cel puţin 9.85 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial sau liceal;
  1. b) nici una dintre medii să nu fie sub 9;
  2. c) să totalizeze sub 10 absenţe nemotivate pe lună.

Bursele de studiu se acordă începând cu semestrul II pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial sau liceal, respectiv începând cu semestrul I pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial sau liceal, conform următoarelor criterii:

 1. a) media generală de cel puţin 9.70 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial sau liceal;
  1. b) nici una dintre medii să nu fie sub 8;
  2. c) să totalizeze sub 10 absenţe nemotivate pe lună.

 

 

 

Bursele se acordă în fiecare an şcolar, lunar, pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o perioadă mai mare de timp.

 

Conform propuneii liberale burse de performanţă ar urma să fie în cuantum de 150 lei, cele de merit – 20 lei şi cele de studiu – 10 lei.

 

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media