Iar a venit iarna fără știrea autorităților! DJ 713, închis din cauza zăpezii, deși sute de turiști erau la munte

Accesul în Platoul Peștera este blocat din cauza zăpezii. Meteorologi au anunțat că va ninge în acest weekend, iar previziunile lor au fost corecte. Asociația Turistică Peștera Padina a anunțat pe pagina ei de facebook că drumul DJ 713 a fost închis și că autoritățile nu au luat măsurile care se impuneau. Drumul a fost redeschis circulației în această vară, după 6 ani în care s-au efectuat lucrări. Conform asociației,sute de turiști era pe munte la momentul închiderii drumului. 

Iar a venit iarna fără știrea autorităților!
Drumul DJ 713 deschis din luna august după 6 ani de zile de când circulația a fost oprită pentru modernizare a fost … din nou închis. Asta pentru că autoritățile județene în loc să pună nisip antiderapant au preferat să oprească traficul lăsând sus pe platoul Peștera, Padina, sute de turiști. Un început “minunat” pentru mult dorita Stațiune Turistică Moroeni Peștera.
Cel mai probabil Consiliul Județean dorește o stațiune montană deschisă numai pe timpul verii! Se poate și asta; în acest fel intrăm și noi în Cartea Recordurilor fiind ceva unic în lume!

PS: info meteo: vremea este frumoasă și la Târgoviște și la Ploiești. Iată motivul pentru care din birouri nu vede nimeni ce se întâmplă 🙁 , au scris reprezentanții Asociației. 

De deszăpezirea din munte ar trebui să se ocupe SC Ratelen Construct care a semnat  un contract în 26. 11. 2014. Perioada de contractare este de 36 de luni, iar valoarea contractului este de 1,6 milioane de lei.  în 2015, Gazeta Dâmboviței a atras atenția asupra faptului că societatea nu și-a îndeplinit atribuțiile contractuale pentru deszăpezirea drumului din Munte. Reprezentanții Societății Lucrări Drumuri și Poduri, aparținând CJD, au afirmat la vremea respectivă că vor acționa societatea în instanță, că vom solicita daune și că vor elibera un certificat constatator care să specifice că nu și-a îndeplinit contractul asumat. Ulterior acestei afirmații, SCLDP nu a mai comentat situația contractului.

VEZI AICI CINE ESTE RATELEN CONSTRUCT

zapada-2016-1

zapada-2016-2

asociatia-padina-pestera


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro