Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Haos în taximetria târgovișteană! În sfârșit, primăria a demarat controale

     De ani de zile taximetria târgovișteană a funcționat după propriile reguli, în care nici o autoritate nu a intervenit. De câteva zile, însă, primăria Târgoviște a început o serie de controale menite a pune lucrurile în ordine.

     În primul rând, în Târgoviște nu se respectă legea în ceea ce privește numărul de taxiuri. Legea taximetriei prevede foarte clar că numărul de taxiuri dintr-o localitate poate fi  de maximum 4 taxiuri la 1000 locuitori, ceea ce ar însemna cel mult 300 locuri la Târgoviște. Dar de ani de zile în municipiu consiliul local aprobă 400 autorizații, mai multe decât locuri în stațiile taxi, ceea ce contravine legislației. 

      Tot conform legii, Primăria, RAR , Politia Rutieră și Politia Locală  ar trebui să efectueze controale mixte, o dată sau de două ori  pe lună. În ultimii ani nu a fost nici un control. Așa s-a ajuns  ca aproximativ 100 dintre taxiuri să nu respecte  condițiile de autorizare și funcționare. Legea prevede clar că nici un taxi nu poate funcționa legal fără a fi afiliat la un dispecerat autorizat și funcțional, iar numărul total al taxiurilor care sunt afiliate la dispeceratele cunoscute Car taxi, Kiss Taxi, Coba Taxi si AGEC, este conform surselor noastre,  de aproximativ 300. Celelalte 100 taxiuri sunt fie la un dispecerate fantomă,  autorizate doar pe hârtie, fie nu sunt înscriși la nici un dispecerat, depunând la Primărie contracte fictive de dispecerizare. Fenomenul poate fi stopat foarte ușor prin solicitarea către dispecerate să prezinte listele complete cu toți abonații. În plus, în timpul controalelor autoritățile pot cere să comunice cu dispeceratul, lucru imposibil dacă taxiul este în afara legii. 

     Acești taximetriști „borduriști” nu poartă siglele nici unui dispecerat, fiind și cei care fac cea mai mare evaziune, la cursele luate „la bordura” sau pe telefon la care nu eliberează bon fiscal. Clientul care are de făcut o eventuală reclamație nu are cui, dacă taxiul nu poartă sigla dispeceratului și indicativul mașinii. De asemenea, aceștia au și tarifele cele mai mari, deoarece nu se aliniază la tarifele stabilite de dispecerate, considerându-le prea mici.

      Surprinzător este că  George Stan, consilierul pe probleme de transporturi al fostului primar Gabriel Boriga, aflat și astăzi tot prin ograda primăriei, a fost chiar președintele unei asociații a șoferilor și provine din rândul taximetriștilor, iar din această poziție se pare că nu a luat nici o măsură sau chiar a tolerat, inexplicabil, fenomenul. Sau poate explicabil!

      Un taximetrist care nu respecta condițiile legii, nu este controlat regulat de către Primărie, RAR, Poliție, nu respectă niște minime cerințe de decență și calitate a serviciilor, igienă și curățenie impuse de un dispecerat, este un real pericol pentru clienții pe care îi transportă. Sperăm ca primăria să se țină de controale și să pună ordine în această profesie, extrem de importantă pentru imaginea unui municipiu. 

Distribuie:

3 thoughts on “Haos în taximetria târgovișteană! În sfârșit, primăria a demarat controale

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media