Guvernul ajută societatea Arctic să construiască fabrica de la Ulmi

Ministerul Finanțelor a publicat lista ajutoarelor de stat pentru marile corporații prezente în România. Pe listă se află și proiectul Fabricii Arctic, care vrea să construiască o nouă fabrică lângă Târgoviște, la Ulmi. Arctic a primit cea mai mare subvenție de la statului român – 163,2 milioane lei.

 • Arctic SA (163,2 milioane lei)
 • Pirelli Tyres Romania SRL (128,9 milioane)
 • Clariant Products Ro SRL (68,7 milioane lei)
 • Robert Bosch SRL (97 milioane lei)
 • Safe Med International SRL (72,85 milioane lei)
 • Alu Menziken SRL (90,9 milioane lei)

Fabrica de frigidere Arctic urmează să investească la Ulmi în producţia de maşini de spălat. Arctic a condiționat construcţia  fabricii a cărei valoare se ridică la 100 mil. euro (472 mil. lei) de primirea unui ajutor de stat de la Guvernul României în valoare de 37,5 mil. euro (178 mil. lei). Se preconizează că în viitoarea fabrică vor lucra 2.500 de oameni.  Dacă se va construi, aceasta ar fi prima fabrică de maşini de spălat din România din ultimii ani după ce brandul Albalux a dispărut de pe piaţă.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Guvernul ajută societatea Arctic să construiască fabrica de la Ulmi

 • 30 august 2016 at 20:16
  Permalink

  De ce la Ulmi şi nu pe platforma industrială a oraşului Târgovişte, unde majoritatea vechilor inteprinderi socialiste au fost închise. Se extinde suprafaţa terenurilor acoperitre de construcţii, calea ferată e mai departe, iar ieşirea spre Bucureşti va deveni foarte aglomerată, poate chiar se va bloca, la orele de vârf.

  Reply
 • 30 august 2016 at 16:31
  Permalink

  Felicitari si asa veti debloca toate problemele economice &aducand locuri de munca si bani la BUGET ! Sper s-a urmze alte activitaiti ..acele necesare si de urgenta!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro