Guran despre DN 7, 71 și 72 – anumite legi “împietează desfășurarea licitațiilor și începerea lucrărilor”

Distribuie:

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, vrea modificarea legislației actuale care pe anumite componente nu ajută absolut deloc proiectele mari de infrastructură. Este cazul și celor trei drumuri naționale importante care traversează județul și care se mică greu, mai ales în faza de licitație și ulterior de rezolvare a contestațiilor. Guran a explicat astăzi care este stadiul lor. Dacă nu sunt probleme, primele lucrări ar trebui să înceapă anul viitor. Liberalul spune că nu va face promisiuni neacoperite, toate cele trei proiecte fiind realizabile într-o perioadă de cel mult 4 ani, de la acest moment.

 „Când am venit în Dâmbovița, drumurile naționale care erau în proiect de vreo 12 ani erau la pământ referitor la stadiul autorizărilor. Cu alte cuvinte, nu se făcea nimic, se bătea pasul pe loc. Eu am atras atenția celor de la CNAIR, chiar dacă unii sunt numiți de când am venit noi, le voi cere demisia foarte clar și oficial dacă nu se țin de ceea ce au discutat cu mine.

 În acest moment, DN 7, s-a amânat licitația pentru proiectare și execuție care trebuia să fie pe 29 iulie până pe 14 august. Sper să fie în regulă și să se țină de această dată licitația, dar nu-i slăbesc până nu se rezolvă. Încercăm să schimbăm prin ordonanță și anumite legi care împietează  desfășurarea licitațiilor și începerea lucrărilor.

 Pentru DN 71 sper să se adjudece proiectarea și execuția  pentru 4 benzi Bâldana-Târgoviște și modernizare până la Sinaia și sper să fie adjudecat până în luna noiembrie. Lucrurile acestea se pot întâmpla, dacă nu încep iar contestațiile care nu fac altceva decât să mai prelungească vreo 3 luni adjudecarea.

Referitor la DN 72, adică drumul expres Ploiești-centura Găești, a avut loc licitația, au rămas două firme, s-a adjudecat, au 12 zile posibilitatea să mai facă contestații. Dacă nu se fac contestații, pe 25 august se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare.” a precizat Guran în cadrul unei conferințe de presă a PNL Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro