Gabriel Boriga, exclus din Consiliul Director al ADI. Vezi reacţia primarului

Astăzi, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa” (care reuneşte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliile Locale ale oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa), a fost ales noul Consiliu Director. Conform statutului, mandatul acestuia este de 4 ani în interiorul unui mandat de primar sau preşedinte de consiliu judeţean. Vechiul consiliu s-a întrunit dis de dimineaţă, la ora 9, stabilind ordinea de zi a adunării generale şi câteva propuneri pentru noul for. S-a agreat, de către toţi membrii, ca reprezentanţii celor două municipii, Târgovişte şi Moreni, să facă parte în continuare din consiliu având în vedere numărul populaţiei şi rangul localităţilor.

Adunarea Generală convocată pentru ora 15.00, a întrunit 79 de participanţi din 90. Conform statutului la adunare participă primarii localităţilor, dar în mod excepţional primarul poate fi reprezentat la rândul său de o persoană împuternicită prin decizie scrisă. O mare parte din cei prezenţi şi cu care s-a asigurat cvorumul de şedinţă erau viceprimari şi persoane împuternicite. Când a fost vorba însă de propunerile pentru Consiliul Director, unii dintre edili nu au fost de acord ca primarii care nu erau prezenţi fizic să poată fi nominalizaţi ca propuneri pentru conducerea ADI. Cu două voturi împotrivă şi o abţinere, primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, şi edilii comunelor Potlogi, Buciumeni şi Fieni, deşi propuşi de colegi, au fost scoşi de pe buletinul de vot. Au luat această decizie inclusiv viceprimarii şi funcţionarii cu împuternicire, invalidându-şi într-un fel chiar prezenţa propriilor localităţi la luarea deciziei.

Contactat telefonic de Gazeta Dâmboviţei, primarul Gabriel Boriga a precizat că avea treburi administrative importante care necesitau prezenţa sa, de aceea l-a delegat pe directorul Serviciului Taxe şi Impozite, Iulian Crintescu, persoană care cunoaşte foarte bine problematica taxei de habitat. Cât despre excluderea Târgoviştei din conducerea ADI, Boriga  a precizat:  “dacă aşa înţeleg ei să facă administraţie! Am fost de dimineaţă la Consiliul Director în care s-a agreat ordinea de zi şi s-au făcut propuneri pentru noul consiliu. Ceea ce s-a discutat la ora 10:00, văd că nu mai e valabil la ora 15:00. Eu îmi văd de problemele mele, de obţinerea de fonduri, de reabilitarea blocurilor şi a străzilor. Târgoviştea nu se poate compara cu Dobra sau mai ştiu eu pe cine au mai ales ei acolo, localităţi cu viziune şi perspectivă… Eu nu am nevoie de funcţii într-un consiliu în care modul de lucru este acesta şi mă bucur că nu sunt părtaş, la un mod de lucru în care una agreezii la 10:00 şi până la 15:00 te suceşti. Am foarte mari rezerve faţă de seriozitatea ADI. Nu pot decât să le urez succes! Eu personal, nu mă supăr, dar nu ştiu cum vor privi acet aspect târgoviştenii. O problemă personală, de război politic contra lui Boriga, s-a transformat într-un afront împotriva locuitorilor municipiului.” a apreciat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro