Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

FOTO – TÂRGOVIȘTE: Stadiul de realizare al marilor proiecte cu finanțare europeană

 • Datele privitoare la stadiul lucrărilor sunt culese din rapoartele managerilor de proiect, prezentat în bilanțul activității fostului primar interimar Ciprian Prisăcaru

Complexul turistic de nataţie Târgoviște

    Finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa 5 – “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Valoarea totală a proiectului: 88.349.662,24 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile din FEDR este de 32.716.401,71 lei, iar co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului este de 32.716.401,71 lei.  În data de 10.08.2012 a fost semnat contractul de execuţie lucrări nr. 21974 cu ofertantul ASOCIEREA SC.DELTA ACM 93 SRL – BERNDORF METALL UND BÄDERBAU GMBH; LIDER ASOCIERE SC DELTA ACM93 SRL, desemnat câştigator în urma desfaşurării procedurii de achiziţie publică. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 19.09.2012, s-a predat amplasamentul pe data de 24.09.2012, lucrările fiind în desfăşurare.

     La data de 30.06.2014 gradul de realizare a obiectivului „Complex turistic  de natație Târgovişte” era de 47% , la începutul anului 2015 acest procent este de 64%. În acest moment, a fost prelungit termenul de execuție a proiectului ca urmare a revizuirii proiectului tehnic. În urma revizuirii,  au rezultat lucrări suplimentare în suma de cca 9,5 milioane lei, lucrări ce fac obiectul  unei proceduri de achiziție aflată în derulare  în prezent. Lucrările suplimentare au termen de execuție 6 luni. Conform managerului de proiect,  un factor care determină întârzieri il reprezintă blocarea nejustificată de catre BRD a finanțării proiectului.

baza crizantema 1 baza crizantema 2

 

PIDU A

            „REABILITARE SI MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ UTILITĂłI PUBLICE URBANE, REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA SPAȚIILOR PUBLICE URBANE ÎN ZONA “A” A ZONEI DE ACȚIUNE URBANĂ DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE, JUDEȚUL DÂMBOVIȚA” este finanţat prin  Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenție 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul “Centre urbane”. Valoarea totală a proiectului: 75.804.429,76 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 60.025.799,16 lei. În data de 16.01.2014 a fost semnat contractul de execuţie lucrări nr. 1351 cu ofertantul ASOCIEREA S.C. DELTA ACM 93 SRL – S.C. VERTA TEL S.R.L., desemnat câştigator în urma desfaşurării procedurii de achiziţie publică.

        Conform mangerului de proiect,  în iunie 2014, gradul de realizare a proiectului era de 5,15%, iar în acest moment gradul de implementare este la 35%, cu finalizare în august 2015.

pidu a 2

 pidu a 1

PIDU B

       „REABILITARE SI MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ UTILITĂȚI PUBLICE URBANE, REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA SPAȚIILOR PUBLICE URBANE ÎN ZONA “B” A ZONEI DE ACȚIUNE URBANĂ DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE, JUDEłUL DÂMBOVIȚA” este finanţat prin  Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1, “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenție 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul “Centre urbane”. Valoarea totală este de 69.893.929,74 lei, din care finanţare nerambursabilă de 56.486.096,61 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului). Câştigătorii lucrărilor la PIDU „B” sunt Asociaţia SC Construcţii ERBASU S.A. şi SC UTI GRUP S.A.

       În iunie 2014, gradul de realizare a proiectului era de 39,9%, iar în acest moment gradul de implementare este la 80,57%. Datorită problemelor neprevăzute apărute, de ordin tehnic şi proiectare, a fost necesară revizuirea proiectului tehnic. Acesta a fost depus la ADR Sud Muntenia şi a primit avizul în 29.01.2015.

pidu b 2 pidu b 3 

Modernizarea şi reabilitarea Drumului de centură

      Proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenție 2.1 – „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”. Valoarea totală a proiectului este de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili. Câştigătorul licitaţiei a fost declarată Asocierea: S.C. CAST S.R.L. – lider asociere, împuternicit, S.C. TRANS BITUM S.R.L., CARENA SpA IMPRESA DI COSTRUZIONI. Acest contract  a fost reziliat tot în 2012. Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență, iar administratorul societății are și alte probleme legale, statul instituind sechestru. În acest condiții, Tehnologica Radion nu a susținut garanția de participare, iar oferta lor, deși câștigătoare, nu mai e valabilă. Stadiul de realizare al proiectului este de 27%

     Conform managerului de proiect, la acest moment documentația de atribuire lucrări – rest de executat, a fost publicată în SEAP la data de 20.01.2015. Procedura de achiziţie este iniţiată, fiind în curs de derulare.

       Din proiect fac parte următoarele lucrări:Reabilitarea sistemului rutier existent în lungime de 13,808 km, pe zonele în care drumul are 4 benzi de circulație şi lărgirea zonelor de drum cu 2 benzi de circulație la 4 benzi acolo unde este posibil fără lucrari suplimentare, pe următoarele tronsoane: Str. Petru Cercel, Str. Laminorului, Str. Calea Campulung şi Bd. Eroilor, Str. Aleea Sinaia, Str. Aleea Mânăstirea Dealu, str. Magrini, str. Caramidari (com. Răzvad) – ramura Valea Voievozilor, Str.Calea Ialomiței (Canalului) • Reabilitarea Pasajului superior Petru Cercel • Modernizarea – dublarea podului rutier peste Râul Ialomița la Teiş, prin executarea unui po nou, în aval de cel existent pentru două benzi de circulație şi extinderea la 4 benzi de circulație a porțiunii de drum cuprinse între acest pod şi Pasajul DN 71. • Reabilitarea Pasajului superior pe DN 71 în Zona Târgovişte Nord; • Reabilitarea Podului rutier peste Raul Ialomița la Valea Voievozilor; • Realizarea unei rețele de canalizare pluvială şi unitară; • Reabilitarea trotuarelor pe tot traseul inelului de centură şi execuția unor trotuare noi • Reabilitarea sensurilor giratorii şi a drumurilor laterale

 

Distribuie:

4 thoughts on “FOTO – TÂRGOVIȘTE: Stadiul de realizare al marilor proiecte cu finanțare europeană

 1. TOTI O APA SI_UN PAMANT! MAFIOTI!
  Delta ACM 93 SRL este, o clienta traditionala a administratiilor locale si centrale. In spatele firmei se afla controversatul om de afaceri Florea Diaconu, impreuna cu fratele pedelistului Stefan Pirpiriu, Ionel Pirpiriu si nu este prima dată când obţine contracte pe bani publici in Ploieşti, Dambovita sau Craiova (Proiectul ”Water Park” alaturi de UTI GRUP)
  Verta Tel S.R.L implicata in mecanismul „hotiei” din energia termica a Bucurestiului, aflata pe LISTA NEAGRĂ a firmelor ce au emis cecuri fara acoperire.
  SC Construcţii ERBASU S.A. – condusa de Cristian Erbaşu fiul miliardarului Mihai Erbasu gasit mort in piscina vilei din Snagov) audiat recent pt evaziune fiscală de aprox 100 milioane euro.
  SC UTI GRUP S.A.- firma controversatului Tiberiu Urdareanu, fiul fostului general Tiberiu S. Urdareanu, care controleaza toate caile de comunicatii terestre, aeriene sau navale ale Romaniei. Prin licitatii are control absolut al vietii publice din Romania!
  CAST S.R.L. – societate privată din Banseti Prahova (patron Jimmy Palada) este un „sponsor” cunoscut al PSD-ului. Acesta a batjocorit printre altele Centura Târgoviştei, batjocură de zeci de miliarde lei incasate fara rusine, plus alte contracte ofertie acestuia pe tava de darnicul Tutuianu!
  TRANS BITUM S.R.L.- patronul firmei SC Trans Bitum SRL supranumit si regele bitumuli, Pavel Halmajan este condamnat la doi ani de inchisoare pentru comiterea, in forma continuata, a infractiunii de evaziune fiscala!
  CARENA SpA IMPRESA DI COSTRUZIONI – companie cu care este asociat regele asfaltului Dorinel Umbrarescu (patron UMB-Tehnostrade).

 2. targul asta e raiul pe pamant din romania al hotilor, javrelor si lichelelor politice aflate in slujba tiganilor si interlopilor. cea mai fericita zi din viata mea a fost cea in care am parasit acest oras imputit. e nevindecabil!

 3. Subscriu , total de acord cu cele spuse de d-l Ion, de fapt nu mai e de mult un oras, ci o comuna in care nu se gasesc locuri de munca, condus de interlopi , din pacate nu cred ca vor pleca acasa , vor face totul pentru a nu da drumul ciolanului, se vor rotii la guvernarea judetului si primariei aceeasi nenorociti care de 25 de ani au tocat marunt localitatea, au furat si au mintit locuitorii ei.

 4. Un oras jefuit de liderii lui,un oras din care fug toti,fie locuitori,fie investitori fie turisti. Un oras in care numai liderii politici o duc bine,au firme si tin exclusivitatea pentru ele,fura fara jena pentru ca au justitia la picior,de fapt se tin unii pe altii ,intr-o increngatura mafiota,penala. Trebuie sanctionati la alegeri,sa se duca acasa toti,sau sa paraseasca ei orasul,ca l-au furat destul!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media