Drumuri de exploatare agricolă la Priseaca, asfaltate cu fonduri accesate de Primăria Târgovişte

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, alături de viceprimarul Ioan Ţuţuianu, city managerul Gabriel Cioacă, secretarul primăriei, Cătălin Chiru Cristea, manager de proiect,  şi alţi membri ai echipei primăriei au inaugurat astăzi o nouă investiţie realizată cu fonduri nerambursabile. Este vorba despre patru drumuri de exploatare agricolă din cartierul Priseaca, pe care echipa primăriei, alături de jurnalişti, le-au testat cu bicicletele.

“În anul 2010, Primăria Municipiului Târgovişte a semnat un contract cu finanţare nerambursabilă, cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, drept pentru care a primit suma de 1 milion de euro, de la Guvernul României de atunci, cu care am făcut aceste patru drumuri de exploatare agricolă. Este vorba de legături care se fac cu comunele Şotânga şi Dragomireşti, respectiv satul Geangoeşti. Sunt drumuri de legătură care ajută în primul rând pe agricultori pentru a deservi mai bine 320 de hectare care aparţin în această zonă. Sunt drumuri care se intind pe aproximativ 7 kilometri şi undeva la 42.000 de m². Contribuţia locală a constat doar în plata TVA-ului, deoarece fondurile europene nu includ şi TVA-ul. Astăzi, vor beneficia de investiţie  în primul rând cei care exploatează drumurile agricole, dar nu numai, cei care preferă să facă turism, mişcare în aer liber, să vadă locuri atât de aproape de municipiul Târgovişte, dar care îţi pot crea un sentiment că te afli la câteva sute de kilometri depărtare”, a declarat edilul Boriga.

Pentru a preîntâmpina anumite zvonuri, acesta a mai ţinut să precizeze că banii primiţi de la Guvern au fost cu o destinaţie clară, drumuri de exploatare, şi nu au putut fi folosiţi pentru a se asfalta alte drumuri.

Boriga a mai ţinut, de asemenea, să îi mulţumească lui Mihai Vădan, în prezent consilier prezidenţial, care era în 2010 director general în Ministerul Agriculturii, şi care a făcut lobby pentru ca municipiul Târgovişte să primească aceşti bani.

”Aşa cum spunea şi domnul primar, pe de o parte, ele (nr.drumurile) deservesc populaţia care trăieşte în aceste zone, pe de altă parte pot constitui un punct de atracţie pentru cei care vor să facă mişcare în mijlocul naturii”, a declarat Gabriel Cioacă, city managerul oraşului.

”Într-adevăr, este o investiţie care rezolvă problemele cetăţenilor din zona respectivă. Bine ar fi fost dacă şi comunele limitrofe, în speţă Dragomireşti, ar fi accesat un astfel de program, în aşa fel încât această lucrare să continue şi în Dragomireşti. Sperăm că vor accesa, cu altă ocazie, astfel de programe şi vor face legătura cu lucrările care au fost executate de către Primăria Târgovişte”, a spus şi viceprimarul Ioan Ţuţuianu.

Valeriana

PNL Alde PSDGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 3 ganduri despre “Drumuri de exploatare agricolă la Priseaca, asfaltate cu fonduri accesate de Primăria Târgovişte

 • 15 martie 2014 at 16:05
  Permalink

  locuiesc in GEANGOIESTI si ma bucur pt. asfaltul realizat,deoarece pe o lungime de 600 m detin un teren, mai exac ,pe langa canal,dar problema se pune pt. a merge acolo din geangoiesti mai erau necesari1,5km de asfalt,sa fiu mai explicit,coborarea pe langa poligon,si totul era ok.Asta cand se va intanpla domnilor de la primarie,si prefectura????

  Reply
 • 27 septembrie 2013 at 7:45
  Permalink

  inca o reusita.felicitari primariei targoviste si domnului primar !

  Reply
 • 26 septembrie 2013 at 7:44
  Permalink

  felicitari pt acest proiect !inca odata se vede munca primariei targoviste si mai ales a domnului primar Gabriel Boriga.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro