Cojasca: Consiliul local riscă dizolvarea din cauza negocierilor politice eșuate

Consiliul local Cojasca este la un pas de dizolvare și organizarea de alegeri anticipate. În localitate, în urma alegerilor locale în Consiliul Local au fost aleși 8 consilieri din partea PSD și șapte din partea PNL. Probleme au apărut încă de la constituirea consiliului, când, în prima ședință au fost validați doar 6 consilieri PSD și 6 PNL. Partidele nu s-au înțeles în privința viceprimarului, de aceea consilierii PNL nu s-au mai prezentat la ședințe. Fără cvorum, PSD nu și-a putut valida restul consilierilor. Așa că în noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie, Consiliul local Cojasca nu a luat nici o hotărâre. Mai sunt patru zile din această lună, iar dacă până luni nu se va întruni consiliul, nu există altă soluție decât anticipatele.

Conform precizărilor subprefectului Cătălin Chiru, în cazul în care un consiliu local nu adoptă nici o hotărâre timp de patru luni consecutiv, primarul localității,secretarul, prefectul, subprefectul sau oricare altă persoană interesată pot cere instanței de contencios dizolvarea consiliului.

În această săptămână, secretarul primăriei Cojasca a cerut prefecturii invalidarea mandatelor consilierilor liberali, în temeiul legii, pentru că aceștia nu s-au prezentat la trei ședințe de consiliu, consecutiv. Invalidarea mandatelor nu rezolvă însă cealaltă problemă. Dacă până luni, consiliul se întrunește și adoptă o hotărâre, localitatea scapă de anticipate. Dacă nu, nu!

Alegeri anticipate se vor organiza, și la Braniștea, pentru funcția de primar, după ce edilul , Mrian Țachianu a ales deputat de Dâmbovița.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro