Cum se va descurca Dâmbovița cu alocarea bugetară mai mică. Ce investiții s-ar putea bloca

Dâmbovița va primi, conform președintelui CJD, Corneliu Ștefan, în actualul exercițiu bugetar, cu 20 de milioane mai puțin decât în 2020. O scădere de 23 de milioane suferă și alocările pentru UAT-urile din județ. Pe acest buget, însă, nu se mai pot susține financiar multe dintre proiectele gândite la finalul anului trecut. Dacă suma nu va crește, investițiile în drumuri județene vor fi mai puține, iar Programul de Dezvoltare Locală al județului, lansat la finele lui 2020, prin care CJD urmărea sprijinirea localităților prin participarea financiară la anumite proiecte de infrastructură de drumuri și utilități nu va putea finanța prea multe obiective. În 40 de localități din județ, subfinanțarea va afecta proiectele de introducere a rețelelor de gaze naturale, unele din cele mai așteptate investiții. Președintele CJD spune că vor fi afectate și proiectele pe fonduri europene din cauza lipsei posibilităților de cofinanțare.

Despre ce revigorare putem vorbi când județul Dâmbovița ar urma să primească mai puțin cu 20.000.000 de lei față de anul 2020? Se vor bloca investiții importante în infrastructura rutieră, nu se vor putea cofinanța anumite proiecte cu fonduri europene, asocierile cu primăriile se vor diminua.

sursa Cartolina – Facebook Corneliu Ștefan, președintele CJD

Drumuri importante în rețeaua județeană și națională nu se vor materializa.

DN71, Bâldana – Târgoviște – Sinaia, un proiect pentru care există banii pentru modernizare, a fost blocat! De ce?

Municipiile, orașele și comunele din Dâmbovița sunt și ele afectate de lipsa de responsabilitate a actualului Guvern. Acestea au primit cu 23.000.000 de lei mai puțin decât anul trecut.

Serviciile sociale cu rol în protecția copiilor au primit mai puțin decât s-a solicitat cu 37.000.000 de lei.

Este inadmisibil ca un județ întreg să sufere din cauza lipsei de viziune a actualilor guvernanți.

Lucrările de reabilitare, modernizare și extindere a secției de boli cardiovasculare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște vor avea de suferit!

Soluții sunt, trebuie însă doar voință politică. La fel și în cazul reabilitării, modernizării și extinderii secției de boli oncologice din cadrul aceluiași spital. Ce vină au acești oameni?

De ce, în ultimele luni, de la Palatul Victoria se aude doar ”Nu se poate”?

Bugetul trebuie construit astfel încât să răspundă nevoilor oamenilor însă, în acest moment, Guvernul Cîțu arată că nu este interesat de România reală și necesitățile acesteia.

Aștept maximă responsabilitate atât din partea Guvernului, cât și din partea celor care acum sunt în Parlament datorită voturilor dâmbovițenilor“. a declarat recent, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Acesta a mai spus și că parlamentarii PSD vor depune amendamente pentru obținerea unor alocări bugetare mai mari. Este greu, însă, de crezut că acestea vor trece având în vedere majoritatea parlamentară care nu le este favorabilă.

La polul opus, președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, îndeamnă administrațiile locale să accepte situația de criză și să se îndrepte spre fondurile europene:  “Cu prietenie, îi îndemn pe toți cei din administrația locală, indiferent de culoarea politică, să privească și în propriile ogrăzi, în propriile bugete și, acceptând situația de criză, să constate că accesarea fondurilor europene este posibilă în toate domeniile, de la învățământ la sănătate, la infrastructuri de orice natură, să identifice nevoile comunității, adevăratele nevoi, situație în care și cheltuielile se vor prioritiza, iar atunci vor constata că banii europeni sunt cea mai ieftină sursă de finanțare și că nu trebuie să aștepte întotdeauna transferuri de la bugetul de stat ca, unice soluții salvatoare.

​Vreau să-i asigur pe toți primarii din județul Dâmbovița, inclusiv pe Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, că niciun proiect finanțat din bani europeni nu va fi blocat din lipsa cofinanțărilor.” a scris acesta pe facebook.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro