Corneliu Ştefan, cel mai tânăr consilier judeţean PSD, despre proiectele pe care vrea să le promoveze

Gazeta Dâmboviţei vă propune o serie de interviuri cu şi despre consilierii judeţeni ai Dâmboviţei. Despre cine sunt, ce experienţă au în spate şi ce vor să lase după ei. Primul consilier care răspunde întrebărilor noastre este social democratul Corneliu Ştefan.

Corneliu Ştefan este cel mai tânăr consilier judeţean din echipa PSD Dâmboviţa (31 de ani). A fost preşedinte al TSD Dâmboviţa, iar în prezent este vicepreşedinte la nivel naţional. Este director General S.C. CML CONSULT S.R.L. are un doctorat în economie, un master  la Academia Naţională de Informaţii şi unul în administraţie publică. Conform CV-ului a fost: Consilier Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor (ianuarie 2009 – 2012), Consilier – Directia Integrare Europeana Consiliul Judetean Dambovita (iunie 2008 – decembrie 2008), Consilier Presedinte – Serviciul Cancelarie Presedinte, Relatii cu Publicul (august 2004 – iunie 2008), Este membru al Asociatiei Genarale a Economistilor din Romania (AGER), membru al CEDIMES şi al Lions International. Modelul său de politician este Victor Ponta.

 

Care este în acest moment relaţia tânărului politician Corneliu Ştefan cu Partidul Social Democrat, atît la nivelul organizaţiei locale, cât şi a celei naţionale?

 În acest moment avem o relaţie bună, de colaborare, particip cand sunt convocat.

 Au fost nişte disensiuni în momentul alegerilor de la TSD. Timpul a atenuat asperităţile sau nu?

 Nu au fost disensiuni, au fost opinii diferite. Eu am considerat ca alegerile trebuie să fie libere să nu se implice seniorii în organizarea alegerilor din cadrul TSD Dâmboviţa. Am niste principii, care le-am avut de la început, de când am intrat în politică, pe care le rerspect şi în continuare. Nu sunt asperităţi, repet au fost doar opinii şi principii diferite.

 Este un avanjat sau un handicap să fi cel mai tânăr coechipier al echipei de consilieri judeţeni ai PSD?

 Depinde de unghiul din care priveşti. Din partea unor seniori pare un dezavantaj, DAR există şi avantajul că pot sustine anumite proiecte de anvergură pentru judeţul Dâmboviţa, care se pot întinde pe o perioadă de timp mai lungă. Eu nu consider că este un handicap să fii cel mai tânăr consilier judeţean din partea PSD Dâmboviţa, din contră este un avantaj pentru PSD Dâmboviţa.

 Fiecare consilier judeţean ar trebui să aibă o proiecţie de viitor în privinţa proiectelor pe care vrea să le implementeze. Care sunt ale dumnevoastră? Şi când credeţi că le veţi pune în practică?

 Experitenţa pe care am acumulat-o în perioada 2004 – 2008, ca şi angajat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, mi-a format ideea că un judeţ nu poate să se dezvolte decât dacă există un portofoliu de proiecte pentru dezvoltarea judeţului.

Au trecut 2 cicluri de alegeri şi proiectele care au fost implementate în perioada 2004-2008 s-au încheiat, iar eu cred că dezvoltarea judeţului depinde de dezvoltarea noilor proiecte de către specialiştii din consiliul judeţen si consilierii judeţeni, care trebuie să participe la prima fază, accea de a identifica titluri de proiecte pentru programele de dezvoltare 2014-2020.

În judeţul Dâmboviţa în acest moment trebuie să avem stabilite temele de proiecte, din care vreau sa specific cateva axe foarte importante pentru dezvoltarea judeţului. Proiecte pe infrastructura mare de transporturi – DN 72 – 4 benzi, DN 71, DN 72 – modernizare pe 3 benzi drum rapid. Dezvoltarea acestor drumuri naţionale creează centre de dezvoltare de-a lungul lor. (ex. Parcul industrial Priboiu nu se poate dezvolta dacă nu se vor realiza minim 3 benzi de la Târgovişte la Sinaia, la fel şi Parcul Industrail Moreni şi inclusiv Centrul Technologic Renault). Acestea sunt puncte de dezvoltare creeate şi NU au fost valorificate la capacitate maximă pentru ca lipseşte infrastructura rutieră. TOT aici vreau să atrag atenţia că sunt foste importante centurile ocolitoare ale municipiilor şi oraşelor din judeţul Dâmboviţa. Voi susţine proiecte pentru centura ocolitoare a municipiului Târgovişte –inelul 2, centura ocolitoare a municipiului Moreni şi a oraselor Fieni, Pucioasa, Titu şi Găeşti.

Program de dezvoltare pentru sectorul de Mediu. Judeţul Dâmboviţa este afectat de viituri şi alunecări de terenuri ale judeţului, fapt pentru care trebuie sa iniţiem şi sustinem proiecte pe componenta de mediu. Pe POS – Mediu trebuie să susţinem în primul rând proiecte pentru localităţile care nu au reţea de canalizare şi staţie de epurare, şi în acelaşi timp proiecte pentru localităţile care au nevoie de extinderi pentru reţeau de apă şi canal.

 Un domeniu foarte important este acela al Turismului. În calitatea mea de consilier judeţean vreau să particip şi să suţin proiecte pentru a primii finanţare prin programele de dezvoltare în perioada 2014-2020. Un proiect important este acela de a dezvolta Staţiunea montană Peştera – Padina. Primordial trebuie să terminăm drumul judeţean pentru a atrage cât mai multe investiţii în zonă.

Un proiect important este acela de a iniţia şi dezvolta proiecte pentru monumente istorice. Târgoviştea ca şi fostă capitală, trebuie să se dezvolte ca şi centru istoric şi să creăm legaturile istorice rutiere: Drumul Brâncovenilor şi Drumul Voievozilor, care să facă legatura între monumente istorice şi capitala istorică. Cel mai important lucru este acela ca toate aceste proiecte despre care am vorbit şi pe care le vom genera, vor creea locuri de muncă, un lucru foarte important pentru judeţul Dâmboviţa. Vârsta îmi permite să am răbdare să le pun în practică. Dar cea mai mare parte îmi doresc să le promovez cu echipa din acest mandat.

 

 

 

 

 

 


Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro