Corbii Mari, prima comună din județ care și-a cumpărat singură microbuz școlar

Distribuie:

După ce a așteptat ani de zile un nou microbuz școlar din fonduri guvernamentale, comuna Corbii Mari a decis să rezolve problema transportului elevilor pe cont propriu. Mai exact, primarul Ionuț Bănică a propus consilierilor locali să direcționeze bani din bugetul local pentru achiziția unui microbuz. Principala lui destinație este transportul elevilor, comuna vând 7 sate și aproximativ 800 de copii înscriși la școlile din comună.

“Niciun efort nu e prea mare pentru siguranța copiilor noștri.

Întrucât unul dintre microbuzele pe care le aveam era foarte vechi și nu mai prezenta condiții optime de siguranță în transportul elevilor, am decis să achiziționăm din bugetul local un microbuz nou, modern, de 31 de locuri. Nu ne puteam permite niciun risc.

Sigur, preferam să-l primim din partea Guvernului (am făcut numeroase cereri), dar nu am primit.

Vom folosi acest microbuz pentru transportul elevilor din comuna noastră, precum și pentru activități sportive și culturale (concursuri școlare, deplasări în excursii).

Valoarea achiziției este de 483.142 lei și vreau să le mulțumesc consilierilor PSD care au înțeles trebuința acestei investiții.” a declarat Bănică.

Noul microbuz are 31 de locuri, fata de 16 câte au cele din programele guvernamentale. Primăria are două microbuze vechi, din care unul va fi casat, costurile de întreținere fiind nejustificate în raport cu eficiența acestuia.

Un microbuz școlar a achiziționat recent și primăria Crevedia, dar nu din bugetul local, ci în cadrul unei finanțări obținute prin GAL. Și această primărie aștepta de multă vreme un microbuz din partea guvernului.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro