Consiliul județean Dâmbovița, agenție de turism! O nouă deplasare în perla industriei turismului chinez

Autoritățile dâmbovițene și cele chineze își întorc, pline de amabilitate vizite oficiale. Constant din 2013 și până în prezent. Astăzi, plenul consiliului a  aprobat o nouă plimbare pe bani publici, în îndepărtata Asie “în vederea participării la Târgul de Turism, Festivalul Internațional al Culturii și Turismului și Festivalul UNWTO/PATA – tendințele și perspectivele turismului, în perioada 22 – 29 octombrie 2018“. Nici în raportul de specialitate și nici in hotărâre nu apare suma cheltuită cu deplasarea delegației.

Inițial pe listă erau 5 persoane: Daniel–Nicolae Comănescu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florina–Ramona Mureșan – subprefectul județului, Oana Ivanov – șef birou – Biroul Comunicare, Relații Externe; Mihaela Vișan – consilier -Biroul Comunicare, Relații Externe și senatorul Adrian Țuțuianu, fost președinte CJD, președinte al Asociației de prietenie România – China. De altfel, deplasarea are la bază o invitație primită nu de către Consiliul Județean, ci o invitație trimisă personal lui Adrian Țuțuianu în calitate de senator și vicepreședinte al Camerei Deputaților, dar îngregistrată la Registratura consiliului.  Pe baza ei își fundamentează CJD plimbarea în China.  În cadrul plenului, fostul președinte Alexandru Oprea a ridicat problema persoanelor din afara instituției care fac parte din delegație. Ulterior, CJD a transmis un comunicat de presă prin care anunță că Adrian Țuțuianu va renunța să mai facă deplasarea “urmare a diferitelor interpretări apărute în cadrul ședinței ordinare de consiliu județean“. Nu e clar nici pe banii cui va merge Florina Mureșan, Prefectura Dâmbovița neavând buget pentru astfel de deplasări. În raportul se specialitate apare informația conform căreia legea permite deplasare a numai două persoane, invocându-se excepția “cazurilor temeinic justificate pentru delegaţiile alcătuite din specialişti din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice ale administraţiei publice locale” pentru deplasarea celei de-a treia, din partea CJD.  Nu și pentru a patra. Cum numai avionul este minimum 800 de euro de persoană, deplasarea nu are cum să coste mai puțin de 2.000 de euro pentru fiecare delegat.

Ce vor face dâmbovițenii în China? Vor participa la un târg de turism. Delegația dâmbovițeană din 2017, din care au făcut parte Alexandru Oprea și Alin Manole, obținuseră promisiunea ca în  următoarea ediție a evenimentului „China – ASEAN Expo”, partea chineză să permită prezența a două standuri de prezentare gratuite pentru agenți economici din județul Dâmbovița. Agenții economici nu vor ajunge, ci vor fi înlocuiți, din nou, de aleși. De altfel, invitația primită de Adrian Țuțuianu, pe 7 septembrie, este pentru „China – ASEAN Expo”, ce se va desfășura în perioada 26- 28 octombrie, nu pentru Festivalul la care se va face deplasarea, conform textului hotărârii CJD. Cât despre festivalul invocat, Târgul de Turism, Festivalul Internațional al Culturii și Turismului și Festivalul UNWTO/PATA – tendințele și perspectivele turismului, căutările google nu au întors rezultate din care să ne putem da seama despre ce tip de festival este vorba.

Din Dâmbovița s-a plecat cu delegații în China și în: 2016, 2014, 2013. Toate fără rezultat concret.

Puțin știu că Dâmbovița are însă, teoretic, un important reprezentant în China. Ambasadorul României în Republica Populară Chineză este  din Răzvad – Basil Vasilică Constantinescu (foto jos). Până acum nu există un proiect concret al CJD, care să fie fost pus pe masa ambasadorului. După vizita din octombrie, însă, se mai pregătește una și în noiembrie!

Cât despre prezentările turistice ale regiunii, acestea arată că CJD nu a ales deloc rău: “Situat la nord-est de regiunea autonoma Guangxi Zhuang din sudul Chinei si pe malul vestic al raului Li, Guilin este etichetata ca fiind una dintre cele mai frumoase regiuni ale acestei tari. Numele „Guilin” inseamna „Padurea dulcilor Osmanthus” datorita numarului mare de copaci Osmanthus din oras. Guilin este considerat perla industriei turismului din China gratie peisajelor fumoase si comorilor istorice. Zona in care a fost construit orasul este de-a dreptul magica. Dealurile cu forme ciudate, vegetatia bogata, variind de la bambus la conifere, apele limpezi ca cristalul si pesterile minunate fac din Guilin o destinatie de vacanta fascinanta.” (casamea.ro)

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro